Θετικό πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό στα play off της Euroleague

Μπάσκετ
Θετικό πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό στα play off της Euroleague

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 71-54 τη Μονακό στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, θέλει δύο νίκες ακόμα…

Τρία βήματα ήταν ο στόχος του Ολυμπιακού πριν από την έναρξη της σειράς με τη Μονακό. Τρία βήματα για την επιβίβαση στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στο Βελιγράδι για το Final Four της EuroLeague (19-21/5). Το πρώτο το έκαναν οι Πειραιώτες την Μεγάλη Τετάρτη (20/4), καθώς επικράτησαν με 71-54 των Μονεγάσκων στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο έζησε ακόμα μία μεγάλη βραδιά στη φετινή μαγική σεζόν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το 1-0 έγινε, θα ξεχαστεί όμως άμεσα καθώς ακολουθεί το δεύτερο συναπάντημα με την παρέα του Μάικ Τζέιμς σε 44 ώρες, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (19:00).

Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε... οσκαρική εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε στη δεύτερη περίοδο την ώθηση, την ενέργεια, το πείσμα που είχε ανάγκη η ομάδα του, οι Σλούκας, Βεζένκοβ, Πρίντεζης είχαν καλές στιγμές, γενικώς οι Πειραιώτες δεν είχαν κάποιον σε κακή βραδιά, ίσως μόνο τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που πάντως πίεσε πολύ τον εαυτό του στην άμυνα, για να κρύψει την αστοχία και τις κακές επιλογές του στην επίθεση. Αυτός που είχε κακή βραδιά ήταν σίγουρα ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πήγε από νωρίς στη δημιουργία, δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στην εκτέλεση, πήγε κακές αποφάσεις, είχε έρμπολ και δεν βρήκε ποτέ τρόπο για να διασπάσει την άμυνα των ερυθρόλευκων που ήταν προσαρμοσμένη πάνω του.

Με την γνωστή πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που έπαιξε δυναμικά τον Τζέιμς, δέχθηκε δύο καλάθια από τον Τόμας και βρέθηκε στο -4 στο έκτο λεπτό, όταν ο κορυφαίος παίκτης της Μονακό έβαλε το πρώτο του σουτ για το 6-10. Οι Πειραιώτες ήταν κακοί επιθετικά, σε δημιουργία και σε εκτέλεση, έβαλαν μόλις οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν 0/7 σουτ από την περιφέρεια, όμως ο κόσμος τους ήταν εκεί και τους υποστήριζε.

Ο Μπαρτζώκας έβλεπε τους παίκτες του να σπαταλούν εύκολα λέι-απ, μέχρι ο Βεζένκοβ κι ο Σλούκας να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους για το 15-15 στο 12'. Η απίθανη άμυνα της Μονακό έδωσε την σκυτάλη στην απίθανη άμυνα του Ολυμπιακού, με τον ΜακΚίσικ να βάζει τα περιφερειακά σουτ και τον Σλούκα να τον εμπιστεύεται, να του πασάρει την μπάλα και να δικαιώνεται. Το τρίποντο του Πρίντεζη για το 31-22 έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ και οδήγησε σε timeout του Ομπράντοβιτς, που έβλεπε τον Τζέιμς να κάνει διαδοχικά έρμπολ σε σουτ από το τρίποντο και την ομάδα του να μένει σε απόσταση επτά πόντων στο ημίχρονο.

Η άμυνα στον Τζέιμς συνέχισε να είναι σεμιναριακού επιπέδου στο ξεκίνημα του β' μέρους, με τον Γουόκαπ να βάζει μεγάλο τρίποντο από τη γωνία για το 38-30 και στη συνέχεια αρχικά να κλέβει τη μπάλα και στη συνέχεια να καρφώνει στον αιφνιδιασμό, στο πρόσωπο του Τζέιμς για την φάση του αγώνα που "κούνησε" το ΣΕΦ. Ο Γουόκαπ έκανε πράγματα και θαύματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, το 44-30 στο 26', ο Πρίντεζης έβαλε βολές για το 50-34 στο 29' και στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε διανύσει τον περισσότερο δρόμο που χρειαζόταν να διανύσει για το προβάδισμα στη σειρά.

Χολ και Μότουμ κράτησαν την Μονακό σε μια... νορμάλ απόσταση (54-43) στο 34', με τον ΜακΚίσικ να σκοράρει για τρεις και να δίνει στον Ολυμπιακό ξανά τεράστια ανάσα. Ο Σλούκας έγραψε το 62-48 με μακρινό σουτ, ο Πρίντεζης έβαλε νέο σουτ για το 65-50, η Μονακό κατάλαβα ότι δεν μπορούσε πια να κυνηγήσει κάτι και ξεκίνησε από νωρίς να σκέφτεται το ματς της Μεγάλης Παρασκευής.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-15, 33-26, 50-36, 71-54

Πηγή sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News