Έκανε βήμα για την τετράδα ο Ολυμπιακός στο Μόναχο

Μπάσκετ
Έκανε βήμα για την τετράδα ο Ολυμπιακός στο Μόναχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη εκτός έδρας για τους «ερυθρόλευκους» με 88-98…

Το πρώτο από τα δύο ταξίδια στη Γερμανία σε διάστημα μίας εβδομάδας, αποδείχθηκε ευχάριστο για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε την Μπάγερν στο Μόναχο (98-88) για την 28η αγωνιστική της EuroLeague, με αποτέλεσμα να μείνει σε τροχιά τετράδας, η οποία προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης στον δρόμο προς το Final Four του Βελιγραδίου.

Στο 16-9 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι (11-1 εντός και 5-8 εκτός έδρας), με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει πράγματα και θαύματα στην επίθεση, τον Σάσα Βεζένκοβ και τον Χασάν Μάρτιν να τον ακολουθούν και τον Κώστα Σλούκα να ηγείται και στην εκτέλεση και στη δημιουργία, σε ακόμα μία μεγάλη βραδιά του τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έβαλε δύσκολα στην πρώην ομάδα του, όμως οι κατά τα άλλα μαχητικότατοι Βαυαροί, έμειναν στο φινάλε από δυνάμεις και δεν είχαν την ποιότητα και το βάθος των αντιπάλων τους.

Ο αγώνας

Με την κλασική πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ), με τον Ντόρσεϊ να κάνει πράγματα και θαύματα, να σκοράρει εννέα πόντους σε τρία λεπτά και να γράφει το 8-13. Οι Πειραιώτες είχαν αποφασιστικότητα στην επίθεση, έφθειραν τους αντιπάλους τους και έβαλαν τις βολές (9/11 έως το 17-24 στο έβδομο λεπτό), δεν είχαν όμως την ίδια συνέπεια στην άμυνα και στο φινάλε της περιόδου είχαν δεχθεί 29 πόντους με τους γηπεδούχους να μετρούν 4/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 6/7 βολές από έξι ασίστ για ένα λάθος.

Με τον Ντόρσεϊ να αισθάνεται... Κάρι, σε σκοράρισμα και σε δημιουργία, οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά (36-34) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως τα λάθη τον πλήγωναν. Η ταχύτητα των γηπεδούχων τους έδωσε το προβάδισμα (44-38) στο 16', λίγο μετά τους έδωσε και ένα προβάδισμα δέκα πόντων (50-40), με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει μεγάλο τρίποντο και τον Σλούκα να βάλει γκολ-φάουλ για ένα μικρό μεν, αλλά υπερπολύτιμό σερί 8-0 προς το φινάλε του εικοσαλέπτου.

Με τον Ντόρσεϊ να φτάνει τους 20 πόντους στο ξεκίνημα του β' μέρους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να περάσει ξανά στον ρόλο του οδηγού, δέχθηκε δύο σερί τρίποντα από τον Όγκουστιν Ρούμπιτ (59-55), πήρε άλλο ένα μακρινό σουτ από τον βασικό του σούτινγκ γκαρντ για το 59-60 πριν ο Βεζένκοβ χορέψει την άμυνα για το 59-63 που οδήγησε σε timeout του Τρινκιέρι. Η άμυνα των ερυθρόλευκων είχε βελτιωθεί, αν οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν διαχειριστεί καλύτερα και τα φάουλ τους, θα είχαν μπει με μεγαλύτερο προβάδισμα στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Το τρίποντο του Βεζένκοβ για το 71-76 στο 32' έμοιαζε με καλό οιωνό για τους Πειραιώτες, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να κουράζονται, όμως μία κακή αντίδραση του Μάρτιν έδωσε αμέσως γκολ-φάουλ στον Ρούμπιτ. Πως απάντησε ο Αμερικανός; Με δικό του καλάθι για το 76-80 και με κάρφωμα για το 76-82, πριν ο ΜακΚίσικ φύγει στον αιφνιδιασμό για το +8 (87-79), τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε. Το μεγάλο καλάθι, πάντως, ήρθε στα 2:21, όταν μετά από επιθετικό ριμπάουντ και υπομονή η μπάλα έφτασε στον Σλούκα, που έγραψε το 83-91 από μέση απόσταση και καθάρισε το παιχνίδι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-28, 53-50, 69-73, 88-98

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News