Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός έκανε το 9χ9

Μπάσκετ
Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός έκανε το 9χ9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόρθητο το ΣΕΦ, νίκη με 89-54 επί της Βιλερμπάν…

Κάθε εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στη σεζόν 2021/22 είναι και μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον κόσμο του. Γι' αυτόν τον κόσμο που πήγε και το βράδυ της Παρασκευής (17/12) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να δει την ομάδα του να συντρίβει με 89-54 την αθλητική, σκληροτράχηλη, νεανική και φιλόδοξη Βιλερμπάν, που έζησε ένα μπασκετικό βασανιστήριο για 40 λεπτά.

Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 11-5 στη EuroLeague και έκαναν το 9/9 στο σπίτι τους, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να διασκεδάζει και να ενθουσιάζει, με τον Σάσα Βεζένκοβ να παραδίδει ακόμη ένα σεμινάριο στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του, με τον Κώστα Παπανικολάου να βρίσκει το μεγάλο παιχνίδι που έψαχνε το τελευταίο διάστημα, με τον Τόμας Γουόκαπ βράχο στην άμυνα και με όσους έπαιξαν να βάζουν το λιθαράκι τους για ακόμα μία εύκολη επικράτηση στο Φάληρο.

Στο 7-9 η Βιλερμπάν, που δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Έφτασε τις επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, με τον Έλι Οκόμπο να είναι σε άλλο γήπεδο, με τον Κρις Τζόουνς επίσης αρνητικό και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να προσπαθεί να χαρίσει θέαμα σε μια ομάδα από την οποία έλειπε η ουσία.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που ζορίστηκε πολύ από την μακριά και αθλητική άμυνα της Βιλερμπάν, αλλά πήρε γρήγορα δύο φάουλ από τον θηριώδη Γιουσούφα Φαλ. Το 5-4 στο τέταρτο λεπτό έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Πειραιώτες, το σερί έφτασε στο 8-0 με τον Βεζένκοβ να γράφει το 8-4 με τρίποντο από την αριστερή γωνία, η διαφορά πήγε και στους οκτώ (16-8 στο 8') όταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο άρχισε να κόβει και να κρατάει την ομάδα του όρθια, όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί, μετά από το 20-10 της περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει έξι πόντους από τρία λάθη της Βιλερμπάν, η οποία μετρούσε 4/15 σουτ, ωστόσο δεν ξεμάκρυναν όσο μπορούσαν. Οι Γάλλοι αντέδρασαν καλά στο ξεκίνημα της δεύτερης (26-19 στο 15'), σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα γρήγορο 5-0 για να χτίσει προβάδισμα 12 πόντων, πήγε και στο +16 με κάρφωμα του Φαλ, αιχμαλώτισε τους αντιπάλους του και ίσως να αδίκησε λίγο τον εαυτό του για το γεγονός ότι η διαφορά είχε μείνει σε λογικά επίπεδα έως το 39-21 του ημιχρόνου.

Με τον Ντόρσεϊ να παίρνει φωτιά στο ξεκίνημα του β' μέρους και να βάζει τρία τρίποντα σε διάστημα ελάχιστων φάσεων, ο Ολυμπιακός πήγε στο +25 (52-27 στο 23') και στο +31 (65-34 στο 29') παίζοντας σπουδαία σε άμυνα κι επίθεση, με συναρπαστική κυκλοφορία της μπάλας, με καταπληκτικό διάβασμα των φάσεων. Το ματς είχε κριθεί από νωρίς, οι Πειραιώτες ωστόσο δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι. Πήγαν στο +34 (72-38) στο 32' για να κρατήσουν ζεστό τον κόσμο τους και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-10, 39-21, 65-38, 89-54

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 17η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (23/12 στις 21:00), ενώ η Βιλερμπάν θα υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε (23/12 στις 22:00).

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News