Πλήρωσε το 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο

Μπάσκετ
Πλήρωσε το 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήττα με 75-54 και 8η σερί εκτός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα για τους «πράσινους»…

Για ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν αξιόμαχος και έδειχνε ικανός να προβληματίσει αρκετά την Αρμάνι Μιλάνο. Η κατάρρευση της τρίτης περιόδου όμως (όπως αποτυπώθηκε στα πολλά λάθη που έγιναν) επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά και να φτάσουν με άνεση, εν τέλει, στη νίκη (75-54) στο Mediolanum Forum.

Το τριφύλλι προδόθηκε από την επιπολαιότητα των παικτών του, που έδωσε τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να πετύχει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να "καθαρίσει" ένα παιχνίδι που μέχρι την ανάπαυλα ήταν ντέρμπι.

Ο MVP

Ο Ντέβον Χολ ήταν αυτός που τελείωσε τον αγώνα με περισσότερους πόντους από κάθε άλλον παίκτη της ιταλικής ομάδας, αυτός που όμως έκανε τη διαφορά όταν όλα παρέμεναν ρευστά, ήταν ο Κάιλ Χάινς. Ο πολύπειρος σέντερ έκανε μεγάλη ζημιά είτε με τα σουτ μέσης απόστασης (στο πρώτο μέρος) είτε με το "ένας με έναν" (στο δεύτερο), για να τελειώσει τον αγώνα με 14 πόντους (με 6/7 δίποντα και 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 26'12'' συμμετοχής.

Ο αδύναμος κρίκος

Δεν ήταν εξόφθαλμα ο χειρότερος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην αποψινή αναμέτρηση, αλλά ο Τζέρεμι Έβανς είχε αρνητικό πρόσημο στην αξιολόγηση (-1) και αυτό αρκεί για να τον κατατάξει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο έμπειρος ψηλός έπαιξε τόσο στο "4" όσο και στο "5" αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 5 πόντους (με 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 0/2 βολές), 1 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 17'21'' συμμετοχής.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Τα λάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν αυτά που εν πολλοίς καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Χάρη σε αυτά άλλωστε οι γηπεδούχοι βρήκαν την αφορμή και τον τρόπο να ξεφύγουν στο τρίτο δεκάλεπτο και να "καθαρίσουν" το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν στην τρίτη περίοδο όσα λάθη (7) είχαν σε όλο το πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα το -4 (33-29) της ανάπαυλας να γίνει -15 (57-42) στο 30ό λεπτό -δίχως να υπάρξει επιστροφή.

Ο αγώνας

Παρά την άνεση με την οποία οι παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο έφταναν στο καλάθι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Ντάριλ Μέικον αποδείχθηκε εξαιρετικά συνεπής στην εκτέλεση (9 πόντοι με 3/3 δίποντα και 1/2 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) και βοήθησε το τριφύλλι να διατηρήσει την επαφή με τους γηπεδούχους.

Μόλις δε, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βελτίωσαν συνολικά την άμυνά τους και κράτησαν δίχως πόντο εκείνους του Έτορε Μεσίνα για σχεδόν τρία λεπτά, το προβάδισμα πήγε σε ελληνικά χέρια (15-19 στο 10').

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ πάντως δεν ήταν το προβάδισμα -αυτό εξαφανίστηκε άλλωστε στην πορεία της αναμέτρησης. Το μείζον ήταν το γεγονός πως ο (χαμηλός) ρυθμός του αγώνα λειτουργούσε εμφανώς υπέρ του. Κι ας ήταν πλέον άστοχος ο Ντάριλ Μέικον κι ας υπήρχε πρόβλημα στα δίποντα (8/17 στο τέλος του πρώτου μέρους).

Οι πράσινοι δεν άφησαν τους κόκκινους να νιώσουν άνετα σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αυτοί το προβάδισμα στην ανάπαυλα. Η Αρμάνι Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε όμως την φθορά των φάουλ του τριφυλλιού και με διαδοχικές βολές έχτισε το +4 (33-29) του ημιχρόνου.

Όση προσπάθεια κατέβαλε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, την κατέστρεψε όμως στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι πράσινοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, επιτρέποντας στους παίκτες του Έτορε Μεσίνα να φτάσουν στο +16 (45-29 στο 25') δίχως να χρειαστεί να πατήσουν το γκάζι. Η αντίδραση ήταν μόνο παρωδική (μερικών κατοχών) από την πλευρά του τριφυλλιού, για να προκύψει το -15 (57-42) του 30ού λεπτού, το οποίο βρήκε την ελληνική ομάδα με τα διπλάσια λάθη (14) σε σχέση με όσα είχε στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Από εκεί και πέρα, ήταν σαφές πως το τριφύλλι είχε να ανέβει ένα βουνό, κάτι για το οποίο απαιτούνταν διαδοχικές αγωνιστικές υπερβάσεις. Αυτές δεν έγιναν ούτε στο ελάχιστο, με τα ποσοστά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να πέφτουν λεπτό με το λεπτό και να μη δίνουν το παραμικρό δικαίωμα για ανατροπή σκηνικού.

Η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση (75-54), υποχρεώνοντας την ελληνική ομάδα στην όγδοη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για φέτος στην EuroLeague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-29, 33-29, 57-42, 75-54.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Μέλι 9 (3/4 δίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Γκραντ 2, Ροντρίγκεθ 6 (2 τρίποντα, 9 ασίστ), Ταρζούσκι, Ρίτσι (6 ριμπάουντ), Χολ 19 (5/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα), Ντιλέινι 7 (3/9 σουτ, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντάνιελς 9 (1/5 τρίποντα), Σιλντς 9 (1), Χάινς 14 (6/7 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μπέντιλ, Ντατόμε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 7 (1), Μέικον 14 (4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ασίστ, 5 λάθη), Παπαγιάννης 4 (7 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Κασελάκης 6 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γουάιτ 5 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Αβδάλας, Έβανς 5 (1), Μαντζούκας, Σαντ Ρος 4 (0/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Πηγή sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News