Euroleague: Νίκησε την Ούνικς Καζάν ο Ολυμπιακός και παραμένουν εντος τριάδας

Μπάσκετ
Euroleague: Νίκησε την Ούνικς Καζάν ο Ολυμπιακός και παραμένουν εντος τριάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με MVP τον Βεζένκοφ κέρδισε 84-87

Αν και χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ο Ολυμπιακός «ζευγάρωσε» τις εκτός έδρας νίκες του μετά το διπλό στο Μιλάνο, φεύγοντας νικητής από το Καζάν και τον αγώνα κόντρα στην Ούνικς.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν να... αυτοκτονήσουν, καθώς τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση έμοιαζαν πιο κοντά από τον αντίπαλό τους στην νίκη, εντέλει όμως πήραν το θετικό αποτέλεσμα που τους εδραιώνει στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας. Μοιραίος για τους Ρώσους ο Χεζόνια που ήταν αρκετά άστοχος και έχασε την ευκαιρία ισοφάρισης και δεύτερης παράτασης.

Τρίτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό (9-4) που διώχνει την κακοδαιμονία των αγώνων και δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Μυθική εμφάνιση από τον Βεζένκοφ που είχε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, πετυχαίνοντας τρίποντο-μαχαιριά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Καθοριστικός με επίσης μεγάλο καλάθι στην παράταση ο Λαρεντζάκης (10π.), άγγιξε το double double ο Σλούκας (12π., 8ας) που έχασε πάντως κρίσιμη βολή στο φινάλε. Τέλος στο σερί των 4 νικών για τους Ρώσους που έπεσαν στο 7-6. Πρώτος σκόρερ ο Λορέντζο Μπράουν με 21 πόντους, στους 20 ο Κάνααν. Ο Χεζόνια είχε 11 με 3/14 σουτ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό, το «ύπουλο» ματς στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα (9/12).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News