Πλήρωσε το 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Πλήρωσε το 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε εκτός έδρας από την Εφες με 88-69…

Αν και για τρία δεκάλεπτα έδειχνε απολύτως συγκεντρωμένος στον στόχο, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ κακό τέταρτο δεκάλεπτο και έδωσε το δικαίωμα στην Αναντολού Εφές να φτάσει σε μία ευρεία νίκη με 88-69. Με αυτό το αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι υποχώρησαν στο 6-4, ενώ οι Τούρκοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 4-6.

Η Αναντολού Εφές απέκτησε αρχικά ένα προβάδισμα έξι πόντων (6-0, 1'), ωστόσο ο Ολυμπιακός πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση και με μπροστάρη τον Βεζένκοφ πήρε τα ηνία, φτάνοντας ακόμη και στο +7 (10-17, 6'). Έκτοτε, οι γηπεδούχοι πίεζαν για να περάσουν εκείνοι μπροστά στο σκορ, όμως οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο σε θέση οδηγού (23-25, 10').

Με τους Πρίντεζη, Φαλ και Σλούκα να δίνουν πολύτιμες λύσεις, οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, όμως οι Τούρκοι με οδηγό τον Μπομπουά (τελείωσε το πρώτο μισό με 20 πόντους), αλλά και τον Μίτσιτς, παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια (44-44, 20'). Η Εφές μπήκε πιο αποφασισμένη στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, ωστόσο, ήταν διαρκώς σε ρόλο κυνηγού και δεν επέτρεψαν στην Εφές να ξεφύγει περισσότερο, ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι (68-66, 30').Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ κακό τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι το οποίο η Αναντολού Εφές το εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό, καθώς με επιμέρους 20-3 καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Μπομπουά με 29 πόντους, ενώ ο Μίτσιτς είχε 19 πόντους. Ακολούθησε ο Λάρκιν με 10 πόντους.

Από τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Φαλ σημείωσε 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 44-44, 68-66, 88-69.

Πηγή: superbasket.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News