Nέα ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Euroleague

Μπάσκετ
Nέα ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Euroleague

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασαν και από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας οι «πράσινοι» με 76-69…

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσέθεσε ακόμη μια κακή εμφάνιση στο ενεργητικό του για φέτος, γνωρίζοντας την τέταρτη σερί ήττα στην EuroLeague. Θύτης αυτή τη φορά η Ζάλγκιρις (76-69), η οποία έσπασε το ρόδι στη regular season και πλησίασε το τριφύλλι στη μία νίκη στην κατάταξη της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη απέδωσαν (ξανά) κάτω από αυτό που απαιτείται στο επίπεδο της EuroLeague, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να ακολουθούν το λιθουανικό προβάδισμα από το 5' της αναμέτρησης, μέχρι το φινάλε.

Ό,τι κι αν έκανε ο Ντάριλ Μέικον δεν έφτανε για την ελληνική ομάδα, που είδε τον αρχηγό της (Ιωάννης Παπαπέτρου) να είναι πολύ άστοχος, έχοντας 2/13 εντός παιδιάς.

Ο αγώνας

Για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε με άσχημο τρόπο το παιχνίδι, υποχρεώνοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να χρησιμοποιήσει ένα τάιμ άουτ από νωρίς. Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην είχαν τον Τζος Νίμπο σε καλή κατάσταση (λόγω του τραυματισμού του), έβρισκαν όμως πόντους από τους υπόλοιπους. Και δη από τον Μάρεκ Μπλάζεβιτς, που έκανε μεγάλη ζημιά στο πρώτο μέρος.

Το +8 (20-12) της Ζάλγκιρις στο φινάλε της πρώτης περιόδου, δεν άργησε να φτάσει σε διψήφια επίπεδα (28-17 στο 14'), την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα περίμενε όλα από τον Ντάριλ Μέικον. Με 7/21 σουτ και μόλις 1 ασίστ μέχρι το 17' ήταν άλλωστε αδύνατο να αλλάξει σημαντικά η κατάσταση. Σε τέτοιο βαθμό που το -6 (43-37) του ημιχρόνου θεωρούνταν κέρδος για την ελληνική ομάδα.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, με τον ρυθμό βέβαια να είναι ελαφρώς πιο γρήγορος. Οι δύο ομάδες σκόραραν με μεγαλύτερη συνέπεια, πλην όμως η ουσία δεν άλλαξε σημαντικά. Το +8 (51-43) του 23ου λεπτού εξηγούσε πολλά για όσα (δεν) έκαναν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μαζέψουν περισσότερο τη διαφορά μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου (60-52 στο 30').

Η εκκίνηση του τριφυλλιού στο τελευταίο δεκάλεπτο υποδείκνυε πως το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Οι κοντοί έκαναν καλή δουλειά, με αποτέλεσμα το προβάδισμα των γηπεδούχων να πέσει στο σουτ (60-57 στο 33').

Το τάιμ άουτ του Γιούρι Ζντοβτς σε εκείνο το σημείο αρκούσε για να ξαναδώσει το μομέντουμ στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέσα σε ενάμιση λεπτό απέκτησαν ξανά διψήφιο προβάδισμα (67-57 στο 35'). Μέχρι το φινάλε, τίποτα δεν άλλαξε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Τα περιφερειακά σουτ έβρισκαν ξανά και ξανά στο σίδερο, με τον Ντάριλ Μέικον να παλεύει με νύχια και με δόντια για την ανατροπή, αλλά να μην αποδεικνύεται αρκετός.

Η Ζάλγκιρις πήρε τη νίκη, την πρώτη φετινή της, για να βυθίσει ακόμη περισσότερο το τριφύλλι στον προβληματισμό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-12, 43-37, 60-52, 76-69.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News