Έκανε το 6χ6 στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Έκανε το 6χ6 στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε και τη Μονακό με 86-65…

Έξι εντός έδρας αγώνες, έξι νίκες για τον Ολυμπιακό στη EuroLeague! Οι Πειραιώτες έριξαν στο καναβάτσο και την Μονακό (86-65), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα απόλυτα ευχαριστημένο από το 6-2 που έχει η ομάδα του πριν από το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που θα την βρει πέντε φορές εκτός έδρας στα επόμενα έξι παιχνίδια (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ούνικς Καζάν, Ερυθρός Αστέρας και κάπου... ενδιάμεσα η επίσκεψη της Μακάμπι στο ΣΕΦ).

Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ έκαναν θραύση απέναντι στους Μονεγάσκους του Μάικ Τζέιμς που εγκλωβίστηκε στην άμυνα των ερυθρόλευκων, με την Μονακό να πέφτει στο 4-4, να παίρνει ένα καλό μάθημα για τη ζωή μακριά από το σπίτι της και να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί σε έναν παίκτη, όσο ταλαντούχος κι αν είναι αυτός.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που όμως δεν είχε την αποτελεσματικότητα που ήθελε στην άμυνα. Ο Ντιάλο με έξι πόντους και καλές άμυνες κουβάλησε την Μονακό (7-10), ο Μοτιεγιούνας κι ο Άντζουσιτς έβαλαν από ένα τρίποντο για το 9-16 στο 3', ο Τζέιμς με 2/3 βολές κι ο Χολ με κάρφωμα έδωσαν διψήφιο προβάδισμα στους Μονεγάσκους (14-25 στο 8') και οι Πειραιώτες έψαχναν πρώτα λύσεις στην άμυνα και μετά στην επίθεση. Το 17-27 της περιόδου ήταν αποτέλεσμα των πέντε λαθών των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την ευστοχία της Μονακό στο τρίποντο (4/6), αλλά και των 4/10 διπόντων που είχαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Με την δεύτερη πεντάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε σκορ, δυσκολεύθηκε στο μαρκάρισμα του Ντόντα Χολ, πήρε όμως ενέργεια, ριμπάουντ και λύσεις στην επίθεση από τον Λαρεντζάκη για να μην αφήσει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν περισσότερο. Ο Σλούκας με mid-range σουτάκι μείωσε στους τέσσερις (30-34), ένα δίποντο του Μοτιεγιούνας και ένα του Τζέιμς κράτησαν την Μονακό μπροστά (31-38), όμως και πάλι ο Ολυμπιακός χτύπησε κοντά στο καλάθι, στα μις-ματς για το 35-38 του ημιχρόνου που ήταν ένα... καλό σκορ σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων σε όλο το εικοσάλεπτο.

Με τον Βεζένκοβ να βάζει τα πρώτα του καλάθια στο ξεκίνημα του β' μέρους ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (42-41 στο 24'), με τον Ντόρσεϊ να ξεσηκώνει το ΣΕΦ με τρίποντο για το 45-43, τον Τζέιμς να βραχυκυκλώνει και τον Φαλ να καρφώνει για το 47-43. Η άμυνα ξεσήκωσε τους Πειραιώτες, η άμυνα ξεσήκωσε το κοινό, η άμυνα έκανε όλη τη δουλειά, με τον Ντόρσεϊ να αισθάνεται... Γουέστμπρουκ (51-43 στο 27'), τον Βεζένκοβ να βάζει τρίποντο για το 54-46 και ακόμη ένα για το 58-52 στο 29', την ώρα που η Μονακό γινόταν αρκετά επικίνδυνη σε άμυνα κι επίθεση χωρίς πλέον να στηρίζεται αποκλειστικά στον Τζέιμς.

Ντόρσεϊ με βολές και Ζαν-Σαρλ με κάρφωμα έγραψαν το 63-52 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Παπανικολάου έβαλε τεράστιο τρίποντο για το 66-54 στο 33' και εκεί η Μονακό απλά παράτησε τον αγώνα που θα μπορούσε να κλείσει ακόμη και στο -30 για εκείνη αν ο Ολυμπιακός ήταν ακόμη πιο αποφασιστικός.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-27, 35-38, 59-52, 86-65

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News