Mε πρωταγωνιστή τον Μέικον ο Παναθηναϊκός νίκησε την Εφές

Μπάσκετ
Mε πρωταγωνιστή τον Μέικον ο Παναθηναϊκός νίκησε την Εφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αμερικανό που έβαλε 34 πόντους στο τελικό 95-69…

O Ντάριλ Μέικον έκανε τον Μάικλ Τζόρνταν στο ΟΑΚΑ (34 πόντοι με 9/12 τρίποντα), το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου. Ανήμερα των γενεθλίων του Δημήτρη Πρίφτη, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι και οδήγησε το τριφύλλι σε εντυπωσιακή νίκη επί της Αναντολού Εφές (95-69), για την 6η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι πράσινοι ήταν εκπληκτικοί από τα πρώτα κιόλας λεπτά, άναψαν γρήγορα την σπίθα και έδωσαν το έναυσμα στους φίλους τους να τραγουδήσουν και να απολαύσουν με την ψυχή τους μια -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή βραδιά.

Μέσα σε όλα, ο Εργκίν Αταμάν δεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση στον πάγκο της ομάδας του, αφού στα μισά της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, αποχωρώντας πρόωρα για τα αποδυτήρια.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε το παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι, ιδίως στην άμυνα. Αυτό τον βοήθησε να έχει αυτοπεποίθηση και καλό ρυθμό στην επίθεση, με τα εξαιρετικά ποσοστά του Ντάριλ Μέικον και του Χάουαρντ Σαντ Ρος να αποτελούν την επιβεβαίωση. Οι δυο τους αποτέλεσαν την αιτία του +14 (22-8) του 8ου λεπτού, προβάδισμα που αμφισβητήθηκε μόνο για μερικά λεπτά.

Τα συνεχόμενα λάθη και η φθορά με φάουλ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου βοήθησαν την Αναντολού Εφές να συμμαζέψει την κατάσταση (24-16 στο 12'), συνθήκη που όμως δεν κράτησε για πολύ. Βλέπετε, όσο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν αστοχούσαν από την περιφέρεια (2/10 τρίποντα στο ημίχρονο), εκείνοι τοι Δημήτρη Πρίφτη ήταν ολοένα και πιο συνεπείς στην ίδια στατιστική κατηγορία. Κι ας έβλεπαν τον Γιόγκι Φέρελ και τον Κέντρικ Πέρι να μην απειλούν από τα 6μ75.

Η επιστροφή του Ντάριλ Μέικον στο παρκέ αποτέλεσε το έναυσμα της νέας πράσινης (αντε)πίθεσης, η οποία εκδηλώθηκε διαδοχικές κατοχές στο transition και τρίποντα που εκτόξευαν την ψυχολογία όλων στα ύψη. Αποτέλεσμα; Το +17 (52-35) του ημιχρόνου, για το οποίο φρόντισε ο Ντάριλ Μέικον με 21 πόντους (με 2/2 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 2/2 βολές).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο γρήγορα τουρκικά τρίποντα, αλλά η όποια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να απειλήσουν δεν είχε συνέχεια. Κυρίως γιατί ο Σέιν Λάρκιν ήταν πολύ μακριά από αυτό που (μας) έχει δείξει όσο κι επειδή ο Ντάριλ Μέικον είχε βαλθεί να τρελάνει τους πάντες στο ΟΑΚΑ.

Ο 26χρονος γκαρντ ξαναπήρε την μπαγκέτα του, σκοράροντας κατά ριπάς από την περιφέρεια. Κι ας έχασε δύο μαζεμένα τρίποντα κάποια στιγμή. Δεν πτοήθηκε και συνέχισε να εκτελεί από τα 6μ75, επιλογή που τον δικαίωσε μέχρις κεραίας. Κάπως έτσι το +12 (57-45) του 25' εκτοξεύτηκε στο +25 (78-53) του 29' για να γράψει επί της ουσίας τον επίλογο της αναμέτρησης.

Στην τελευταία περίοδο, οι δύο προπονητές άνοιξαν το rotation, με σκοπό να προστατεύσουν τα "βαριά χαρτιά" τους και να δώσουν ρυθμό στους "παγκίτες" τους. Η ουσία δεν άλλαξε στο ελάχιστο βέβαια, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας και να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση, μετρώντας πλέον δύο νίκες σε έξι αγώνες στη regular season της EuroLeague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 52-35, 78-55, 95-69.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News