Έχασε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός στη Μόσχα

Μπάσκετ
Έχασε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός στη Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 88-82, ρεκόρ καριέρας ο Ντόρσεϊ…

Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε χωρίς τον βασικό της σούτινγκ γκαρντ (Μάριους Γκριγκόνις), χωρίς τον βασικό της πάουερ φόργουορντ (Τόκο Σενγκέλια) και χωρίς τον βασικό της σέντερ (Νίκολα Μιλουτίνοβ), ο Ολυμπιακός πίστεψε ότι μπορούσε να την κερδίσει, έκανε καταπληκτική πρώτη περίοδο, στο τέλος όμως αποχώρησε ηττημένος από τη Μόσχα (88-82) σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Πειραιώτες έκαναν πολύ άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο, πάτησαν το γκάζι στο τρίτο και με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ μείωσαν στους τρεις (66-63) στο ξεκίνημα του τέταρτου, εκεί όμως δέχθηκαν ένα επί μέρους 12-3 που τους έκοψε οριστικά τα πόδια. Ο ομογενής γκαρντ έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και έκανε ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους, από εκεί και πέρα όμως ουδείς βρέθηκε σε υποφερτή κατάσταση. Ο Γουίλ Κλάιμπερν ήταν η αρχή και το τέλος για την ΤΣΣΚΑ, ο παίκτης που διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα, με τους Λούντμπεργκ - Μπολόμποι να τον ακολουθούν σε μια συνολικά πολύ καλή βραδιά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο αγώνας

Με την γνωστή πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, είχε 5/5 σουτ για το 2-12 στο τρίτο λεπτό και ανάγκασε τον Ιτούδη να καλέσει νωρίς το πρώτο του timeout. Ο Ντόρσεϊ έφτασε τα 3/3 τρίποντα για το 4-15, ο Παπανικολάου σκόραρε από τη γωνία για το 6-18 στο έκτο λεπτό, όμως ο Μπαρτζώκας έβλεπε και πέντε λάθη που ήταν πολλά και ήταν λάθη απροσεξίας. Ντόρσεϊ και Γουόκαπ έστειλαν τη διαφορά ξανά στους 11 (12-23), ωστόσο η αποτελεσματικότητα της ΤΣΣΚΑ κοντά στο καλάθι ήταν εντυπωσιακή και το 20-25 της πρώτης περιόδου έμοιαζε μικρό για το σπουδαίο μπάσκετ που έπαιξαν οι Πειραιώτες στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι και με τρίποντο του Χάκετ από την αριστερή γωνία πέρασαν και μπροστά (28-25) χάρη σε ένα σερί 8-0, την ώρα που ο ΜακΚίσικ έβαζε μετά από τέσσερα λεπτά το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο. Με τον Σλούκα στον άσο τα λάθη προσέγγισαν διψήφιο αριθμό, ο Κλάιμπερν δεν είχε αντίπαλο στην επίθεση και με δικό του γκολ-φάουλ οι Μοσχοβίτες πήγαν στους επτά (40-33), ο Αμερικανός έβαλε και νέο γκολ-φάουλ (43-35) απέναντι στον Πρίντεζη, με το 48-38 του ημιχρόνου να δείχνει βαρύ για τους Πειραιώτες που δεν πέτυχαν τρίποντο στη δεύτερη περίοδο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκληράδα στο β' μέρος, με τους διαιτητές να αφήνουν το δυναμικό παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ που είχε καλό ρυθμό στην επίθεση και κράτησε τη διαφορά πάνω από τους δέκα. Κλάιμπερν και Φόγκτμαν έβαλαν από ένα τρίποντο για το 64-49, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει, δεν έβρισκε λειτουργικό σχήμα, όμως ένα σουτ του Ντόρσεϊ και δύο βολές του Γουόκαπ μείωσαν στους επτά (66-59) στα τέλη της τρίτης περιόδου. Η είσοδος του Κένεθ Φαρίντ, για πρώτη φορά στο ματς, βοήθησε τους Πειραιώτες να κάνουν την αντεπίθεσή τους και να δώσουν ενδιαφέρον στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Δύο καλάθια του Ντόρσεϊ έγραψαν το 66-63 στο 31', εκεί όμως η ΤΣΣΚΑ πάτησε το γκάζι και με ένα επί μέρους 12-3 εκτόξευσε τη διαφορά στους 12 (78-66) για να μην κοιτάξει ποτέ πίσω. Ο Μπαρτζώκας εκνευρίστηκε με ένα φάουλ που δόθηκε στον Γουόκαπ, χρεώθηκε με τεχνική ποινή και με το γκολ-φάουλ του Κλάιμπερν η διαφορά έμεινε σε διψήφιο αριθμό, με τον Ολυμπιακό να φεύγει τελικά καθαρά ηττημένος από την Megasport Arena της Μόσχας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-25, 48-38, 66-59, 88-82

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News