Ήττα του Παναθηναϊκού από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ

Μπάσκετ
Ήττα του Παναθηναϊκού από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπάθησε το τελευταίο δεκάλεπτο αλλά δεν ήταν αρκετό...

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην επίθεση για τρεις περιόδους, έχασε γρήγορα τον έλεγχο του ρυθμού και παρά την τεράστια προσπάθεια του τελευταίου δεκαλέπτου, υποχρεώθηκε σε ήττα (77-73).

Οι πράσινοι είδαν τους γηπεδούχους να φτάνουν μέχρι το +20 (64-44 στο 32'), αλλά χάρη στον Ντάριλ Μέικον και δύο μεγάλα σουτ του Ιωάννη Παπαπέτρου κατάφεραν να φτάσουν σε σημείο να διεκδικούν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ψυχραιμία του Σκότι Γουίλμπεκιν από την γραμμή αρκούσε όμως για τη Μακάμπι προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε το παιχνίδι, όντας συνεπής αμυντικά, γεγονός που τον βοήθησε να πάρει μικρό προβάδισμα (3-7 στο 5'), πριν έρθει η... καταιγίδα. Από το 5' μέχρι το 10' η Μακάμπι κυριάρχησε στο παρκέ, γιατί άνοιξε τον ρυθμό και χάρη στον Τζέιμς Νάναλι βρήκε τον τρόπο να πατήσει το γκάζι.

Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση, έφτασαν αρχικά μέχρι το +6 (19-13 στο 10'), αλλά πολύ γρήγορα το προβάδισμα έφτασε σε διψήφια επίπεδα (29-18 στο 14'), με τον πρώην παίκτη του Δημήτρη Πρίφτη στην Καβάλα να έχει 16 πόντους μέχρις εκείνο το σημείο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα, το επιθετικό πρόβλημα του τριφυλλιού συνεχίστηκε, γεγονός που δεν του επέτρεψε να μαζέψει τη διαφορά. Οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια, όντες στο -10 (33-23) με 7/22 δίποντα και 3/12 τρίποντα. Κι όλα αυτά, με τον Κέντρικ Πέρι να έχει 0/6 σουτ και τον Νεμάνια Νέντοβιτς να μετράει 2/7 σουτ και 0/2 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο για τη Μακάμπι, φτάνοντας στο +15 (55-40 στο 30'). Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο Οκάρο Γουάιτ, που έβαλε τέσσερα τρίποντα στην περίοδο τα πράγματα θα ήταν δεδομένα πολύ χειρότερα. Οι πράσινοι αδυνατούσαν να ματσάρουν την ενέργεια των γηπεδούχων και να βρουν επιθετικές λύσεις (πλην του Οκάρο Γουάιτ), με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάνει μέχρι το +20 (64-44 στο 32'), σημείο στο οποίο όλα έδειχναν να έχουν κριθεί.

Κι όμως, το παιχνίδι είχε ακόμη δρόμο. Πολύ δρόμο. Ξαφνικά ήταν σαν να γύρισε ο διακόπτης για τους πράσινους, οι οποίοι δέχθηκαν μόλις δύο καλάθια (αμφότερα από τον Ντέρικ Γουίλιαμς) στα επόμενα πέντε λεπτά, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβρισκε πόντους από τον Νεμάνια Νέντοβιτς και τον Ντάριλ Μέικον. Αποτέλεσμα; Η διαφορά ήταν πλέον στο -8 (68-60 στο 37') για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε σφυγμό και κάθε δικαίωμα να ελπίζει στη νίκη.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φρόντισε -με σουτ τριών πόντων- να μειώσει μέχρι το -2 (75-73) στα 8'' για το τέλος. Ο χρόνος που απέμενε αποδείχθηκε ελάχιστος για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, η προσπάθεια του οποίου για ανατροπή έμεινε ημιτελής, με τη Μακάμπι να φτάνει στη νίκη (77-73) για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρσία - Ράτσις - Πατέρνικο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-13, 33-23, 55-40, 77-73.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News