Τελειώνει από την Euroleague o Μπερτομέου

Μπάσκετ
Τελειώνει από την Euroleague o Μπερτομέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόφαση των μετόχων της Λίγκας…

Mε απόφαση που έλαβαν οι ομάδες - μέτοχοι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ο Τζόρντι Μπερτομέου πρόκειται να ολοκληρώσει την θητεία του ως πρόεδρος και CEO της EuroLeague Basketball το καλοκαίρι του 2022, έπειτα από 21 συναπτά έτη.

Η ανάγκη εξέλιξης, οικονομικής βιωσιμότητας, αλλά κι ενός νέου οράματος για την διοργάνωση οδήγησε τους επικεφαλής συλλόγους στην απόφαση να γυρίσουν σελίδα και να δώσουν στο σημαντικότερο προϊόν του ευρωπαϊκου μπάσκετ μια νέα ώθηση.

Η διαρκής οικονομική αιμορραγία των συλλόγων, ο καταμερισμός των εσόδων, η μη έλευση πόρων που να συνεπάγονται του μεγέθους και της δυναμικής του προϊόντος, αλλά κι η κόντρα με τη FIBA, που έχει ως επακόλουθο την παρουσία τεσσάρων ζημιογόνων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ήταν μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Με λίγα λόγια, κρίθηκε ότι ο Τζόρντι Μπερτομέου έδωσε επι δύο δεκαετίες όσα είχε να δώσει, αλλά έφτασε η στιγμή για ένα καινούργιο μοντέλο διοίκησης που θα ευνοήσει όχι μόνο τη EuroLeague, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο σύνολό του.

Η σημερινή (19/10) συνεδρίαση στη Βαρκελώνη, χωρίς την παρουσία του Ισπανού παράγοντα, διεξήχθη μέσα σε ενωτικό κλίμα καθώς όλοι οι σύλλογοι - μέτοχοι (13 με εγγυημένα συμβόλαια) συμφώνησαν ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και μια αλλαγή διοικητικής πλεύσης, που θα εξασφαλίσει την πρόοδο και την διαφάνεια της διοργάνωσης.

Από ελληνικής πλευράς, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια, και τον Γενικό Διευθυντή, Νίκο Λεπενιώτη, ενώ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τον πρόεδρό του, Τάκη Τριαντόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή, Βασίλη Παρθενόπουλο, και τον Διευθυντή Λειτουργίας, Σταύρο Ντίνο.

Πλέον έχει ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσει και ο ίδιος ο Τζόρντι Μπερτομέου στα νέα δεδομένα, που του ανακοινώθηκαν. Αν δηλαδή θα αποδεχτεί τις προθέσεις των μετόχων και θα δεχτεί να τους διευκολύνει στις διαδικασίες διαδοχής ή αν θα ψάξει να βρει τρόπους ώστε να καθυστερήσει τις εξελίξεις.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News