Σπουδαία νίκη με ανατροπή στο τέλος για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Σπουδαία νίκη με ανατροπή στο τέλος για τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φενέρμπαχτσε έφτασε στο +5 με 40.7'' για το τέλος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός όμως γύρισε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο (91-87)…

O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε εκ διαμέτρου διαφορετικός σε σχέση με την πρεμιέρα στο Μονακό, έπαιξε στα "κόκκινα" από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (91-87), για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι πράσινοι είδαν τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα από νωρίς, παρόλ' αυτά δεν τους άφησαν να νιώσουν ήρεμοι. Έμειναν κοντά, επέστρεψαν δύο φορές που η διαφορά πλησίασε σε διψήφια επίπεδα και "χτύπησαν" στο φινάλε, για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Για να τα καταφέρουν χρειάστηκαν βέβαια τα δύο... παιδικά λάθη των φιλοξενούμενων. Δύο αντιαθλητικά φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς και τον Ντάριλ Μέικον να είναι ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άργησε να βρει ρυθμό στην επίθεση, επιχειρούσε όμως μέσα από τα ριμπάουντ και την καλή άμυνά του να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης. Εν τούτοις, η Φενέρμπαχτσε πήρε από νωρίς το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη τη συνέπεια του Πιέρια Χένρι στο περιφερειακό σουτ. Την ίδια ώρα που οι πράσινοι σημάδευαν το σίδερο ξανά και ξανά από τα 6μ75, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε την πολυτέλεια να φέρει από τον πάγκο τον Νάντο Ντε Κολό, με τον πολύπειρο γκαρντ να κάνει γρήγορα τη διαφορά.

Η Φενέρμπαχτσε έφτασε μέχρι το +9 (36-45) με περίπου ενάμιση λεπτό για το τέλος του πρώτου μέρους, το μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ όμως -με αποκορύφωμα το buzzer beater του Ιωάννη Παπαπέτρου- μάζεψε τη διαφορά στον πόντο (45-46), δίνοντας στους γηπεδούχους κάθε δικαίωμα να πιστεύουν στη νίκη. Κι ας είχαν 5/17 τρίποντα στο πρώτο μισό.

Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση δεν άλλαξε επί της ουσίας για μιάμιση περίοδο. Η Φενέρμπαχτσε διατηρούσε το προβάδισμα, έδειχνε σε κάθε περίπτωση πιο ικανή για τη νίκη, σταδιακά όμως αντιμετώπισε προβλήμα στην περιφερειακή άμυνα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης επένδυσε στην τριάδα των Ντάριλ Μέικον - Νεμάνια Νέντοβιτς - Ιωάννη Παπαπέτρου στην τέταρτη περίοδο, σχήμα που απέδωσε πολύ γρήγορα. Ο πρώτος ήταν κοντρολαρισμένος, απέφυγε τις υπερβολές κι ο δεύτερος τελείωσε προσωπικές φάσεις, για το +2 (81-79) του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ περίπου δύο λεπτά πριν από το φινάλε.

Την κρίσιμη στιγμή όμως, η Φενέρμπαχτσε χτύπησε πάνω στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νταϊσόν Πιερ και ο Μάρκο Γκούντουριτς λειτούργησαν ως δημιουργοί και εκτελεστές σε διαδοχικές κατοχές, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έρθει... τούμπα και την τουρκική ομάδα να χτίσει διαφορά που ήταν πλέον ασφαλείας (82-87) στα 40.3'' για το τέλος.

Ήταν; Λάθος. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να γυρίσει ένα... χαμένο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος τα παιδαριώδη τουρκικά λάθη, ήτοι τα δύο αντιαθλητικά φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Ντάριλ Μέικον και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή, έβαλαν τις βολές και πανηγύρισαν τη νίκη, την ώρα που αποθεώνονταν από τον κόσμο της ομάδας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87.

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News