Βόβορας: Πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου

Μπάσκετ
Βόβορας: Πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για την ήττα από τη Ρεάλ στη 2η παράταση

Στο σωστό… μονοπάτι βαδίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά στην πορεία του χάνει ευκαιρίες και αδικεί τον εαυτό του, όπως δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας μετά την ήττα στη 2η παράταση (97-93) από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη ένταση, χάσαμε μια ευκαιρία να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Είχαμε πει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού γιατί αν η Ρεάλ σκοράρει πάνω από 80 πόντους είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις σε αυτόν τον ρυθμό. Σε αυτό το σημείο πήραμε πολύ καλό βαθμό. Κρατήσαμε τον ρυθμό σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος δεν ήταν υπέρ μας για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είπαμε στα αποδυτήρια. Έτσι είναι η Ευρωλίγκα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι αυτό το παιχνίδι και από αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα κρατήσουμε τη νοοτροπία μας, την ενέργειά μας και την διάθεση να παίξουμε. Είναι μια ομάδα που χτίζεται και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βόβορας.

Για το κίνητρο και στα υπόλοιπα ματς: «Είμαστε μια νέα ομάδα με αρκετούς παίκτες που κάνουν τόσο μεγάλο step up και το κίνητρο υπάρχει. Το “πρέπει” είναι διαφορετικό με την Ζαλγκίρις και διαφορετικό με την Μπαρτσελόνα. Για να παίζει η ομάδα με τον ίδιο χαρακτήρα σε όλα τα ματς, χρειάζεται χρόνο, χιλιόμετρα ώστε να χτιστεί ένα υγιές και δυνατό σύνολο. Και βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι. Όμως χάνουμε ευκαιρίες και αδικούμε τον εαυτό μας. Όταν το “θέλω” και το “πρέπει” το διαχειριζόμαστε με λάθος τρόπο στο παρκέ».

Για το όταν βλέπει ψυχρά το αποτέλεσμα: «Όταν τελείωσε το ματς σκέφτηκα το τρίποντο του Ρούντι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Είναι δύσκολο. Με τον κόσμο θα ήταν ένα ματς που θα μας έδινε έξτρα ώθηση. Όμως έτσι είναι η Ευρωλίγκα και σε 48 ώρες θα είμαστε εδώ και θα μιλάμε γι’ άλλο ματς. Ναι μεν χάσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά θα κρατήσω αυτήν τη διάθεση, την πίστη στο πλάνο και την συγκέντρωση που είχαμε και την οποία πρέπει να δείχνουμε και στα επόμενα ματς. Και να μην έχουμε διακυμάνσεις. Πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου και τη δουλειά που κάνουμε όλοι να βγαίνει στο παρκέ».

Για την κατάσταση του Μακ: «Έχει διάστρεμμα. Είναι πολύ νωρίς. Αύριο θα έχουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News