Euroleague: Ο Παναθηναϊκός κερδίζει 20-0 το ματς με Βιλερμπάν

Μπάσκετ
Euroleague: Ο Παναθηναϊκός κερδίζει 20-0 το ματς με Βιλερμπάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημα οι «πράσινοι» ζήτησαν αναβολή αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό θα το πάρουν στα χαρτιά

O Παναθηναϊκός ζήτησε επίσημα από την Euroleague την αναβολή του αγώνα, ώστε να μην αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν με εφήβους, αλλά η διοργανώτρια αρχή του δίνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 20-0.

Το ματς της Βιλερμπάν με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της regular season ακυρώθηκε, αφού οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν οκτάδα και να παραταχθούν στο «Astroballe». Έτσι, η υπόθεση θα πάει στον Αθλητικό Δικαστή και η γαλλική ομάδα θα παραπεμφθεί με το άρθρο 6. Θυμίζουμε πως το πρωτόκολλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης αναφέρει:

«Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με τις οδηγίες ή τους περιορισμούς της χώρας της, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε θα χάσει με 0-20. Αν αυτο συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση. Επιπρόσθετα, αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά».

Η νίκη του Παναθηναϊκού με 20-0, λοιπόν, θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο, έχει σημασία να αναφέρουμε πως οι πρωταθλητές Ελλάδας το μεσημέρι της Δευτέρας (12/10) ζήτησαν επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή να μην γίνει το ματς και να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία. Οι «πράσινοι» ανέφεραν πως αντίκειται στις αρχές του συλλόγου να κερδίζει παιχνίδια εκτός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων.

Παράλληλα, το «τριφύλλι» γνώριζε πως θα πατούσε παρκέ σε μία άνιση «μάχη», απέναντι σε μια ομάδα που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αποτελούταν από κάποιους άνδρες και κάποιους έφηβους. Η διοργανώτρια αρχή θα μπορούσε να αναβάλλει την αναμέτρηση και να την ορίσει σε άλλη ημερομηνία, για να διεξαχθεί με καλύτερες συνθήκες. Άλλωστε, υπήρχε η συγκατάβαση και των δύο πλευρών, για να μην γίνει το ματς.

Η Euroleague όφειλε να αλλάξει την ημερομηνία του αγώνα και να μην προχωρήσει σε μονομερή επικύρωσή του, κάτι που πλέον είναι δεδομένο πως θα συμβεί. Να σημειώσουμε πως τα στελέχη της λίγκας δεν απάντησαν καν στο αίτημα του «τριφυλλιού». Ο φάκελος που άνοιξε οδηγείται με το άρθρο 6 στον αθλητικό δικαστή και το 20-0 είναι σχεδόν βέβαιο.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News