Βαρύ πρόστιμο για Ολυμπιακό, γλίτωσε την τιμωρία το ΣΕΦ

Μπάσκετ
Βαρύ πρόστιμο για Ολυμπιακό, γλίτωσε την τιμωρία το ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός απέφυγε την τιμωρία έδρας για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Με συνοπτικές διαδικασίες επιλήφθηκε των όσων έγιναν στο ΣΕΦ και στο ντέρμπι αιωνίων η Ευρωλίγκα γνωστοποιώντας την απόφαση του πειθαρχικού της οργάνου τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 38.000 ευρώ και όχι με ποινή έδρας για τα όσα ανέφερε η έκθεση της Θάλειας Μήτση για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

«Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμα συνολικού ύψους 38.000 ευρώ για το άναμμα πυρσών, την χρήση λέιζερ, την συμπεριφορά οπαδών του που έδειξαν έλλειψη σεβασμού και τα ανεπαρκή προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια του αγώνα του με τον Παναθηναϊκό με βάση το άρθρο 29.2 παράγραφος e), f), g) και j) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας», αναφέρει η απόφαση.

Ο Ολυμπιακός απειλείτο σοβαρά με τιμωρία έδρας που θα τον ανάγκαζε να δώσει χωρίς κόσμο το ματς με τη Ρεάλ την μεθεπόμενη εβδομάδα, ωστόσο κρίθηκε ότι τα παραπτώματα δεν ήταν της κατηγορίας «major» αλλά μάλλον «minor» (όπως γίνεται ο διαχωρισμός τους από την διοργανώτρια αρχή).

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού, ο οποίος εξ αρχής είχε καταγγείλει συνθήκες τρομοκρατίας και απαιτούσε την τιμωρία των ερυθρόλευκων. Υπενθυμίζεται πως οι πράσινοι για το ντέρμπι του πρώτου γύρου είχαν τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών παίζοντας χωρίς κόσμο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News