Ο Διαμαντίδης υποψήφιος για την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας!

Μπάσκετ
Ο Διαμαντίδης υποψήφιος για την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Euroleague ανακοίνωσε την υποψηφιότητα ενός θρύλου του Παναθηναϊκού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020 ανακοίνωσε η Euroleague.

Μπορεί να αποσύρθηκε το 2016, αλλά ο «3D» άφησε το στίγμα του και την τρέχουσα δεκαετία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, όντας στο ξεκίνημά της ένας εκ των μεγαλύτερων σταρ της.

Το 2011 έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος στην ιστορία που αναδείχθηκε MVP της regular season και του Final-4, αλλά και κορυφαίος αμυντικός, για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου με τον Παναθηναϊκό. Στην κορυφαία ομάδα της Euroleague ψηφίστηκε και τις σεζόν 2010-11 και 2012-13.

Συνολικά στην καριέρα του στην Euroleague ο Διαμαντίδης είχε κατά μέσο όρο 9 πόντους, 4,5 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την All Decade Nominee έχουν ανακοινωθεί ήδη οι υποψηφιότητες των Κώστα Σλούκα, Γιώργου Πρίντεζη, Γιάννη Μπουρούση και Νικ Καλάθη.

Συνολικά κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα ως Παρασκευή, θα παρουσιάζονται πέντε υποψήφιοι και σε μία περίοδο δέκα εβδομάδων θα παρουσιαστούν και οι 50. Στις αρχές του 2020 θα αρχίσει η ψηφοφορία για τους δέκα καλύτερους, στην οποία θα συμμετέχει το κοινό, αλλά για πρώτη φορά και οι προπονητές με τους αρχηγούς των 18 ομάδων της φετινής Ευρωλίγκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News