Αλλαγές στη Euroleague τη νέα χρονιά

Μπάσκετ
Αλλαγές στη Euroleague τη νέα χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλύτερη θα είναι σε διάρκεια η διοργάνωση που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο…

Mία μεγαλύτερη σε διάρκεια EuroLeague θα παρακολουθήσουμε την επόμενη σεζόν μετά τη συμφωνία ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή και την Ένωση Παικτών. Οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποφάσισαν ορισμένες αλλαγές για την επόμενη περίοδο.

Συνοπτικά να αναφέρουμε πως η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα (3-4/10) και θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα (9-10/4) κάτι που θα φέρει ανάλογη καθυστέρηση και στην έναρξη των play offs, αλλά και του Final 4.

Την ίδια στιγμή θα υπάρξει μία αλλαγή στις "διπλές εβδομάδες". Όπως αποφασίστηκε στις δύο από τις εφτά διπλές αγωνιστικές, όλες οι ομάδες θα δώσουν "κολλητά" δύο αγώνες εντός και δύο αγώνες εκτός έδρας.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκαν διάφορα άλλα θέματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς των παικτών και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλισή τους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η Ευρωλίγκα ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών (ELPA) αναφορικά με το καλεντάρι της Ευρωλίγκας για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την θέσπιση αλλαγών που ζητήθηκαν από την πλευρά της Ένωσης Παικτών και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες, ώστε να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο:

1) Διάρκεια κανονική περιόδου: Η 1η αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα λάβει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 3 και 4 Οκτωβρίου του 2019. Η 34η και τελευταία αγωνιστική θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Απριλίου του 2020.

2) Ημερομηνίες playoffs: Τα playoffs θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα από το συνηθισμένο, δηλαδή το διάστημα 21 Απριλίου με 6 Μαΐου του 2020.

3) Διεξαγωγή Final 4: Το Final 4 θα πραγματοποιηθεί με τη σειρά του μία εβδομάδα πιο μετά από το συνηθισμένο και πιο συγκεκριμένα στις 21-24 Μαΐου του 2020. Αυτές οι τρεις αλλαγές θα μειώσουν τις εβδομάδες που περιλαμβάνουν διπλή αγωνιστική από 9 σε 7.

4) Οι διπλές αγωνιστικές: Στις δύο από τις εφτά διπλές αγωνιστικές, όλες οι ομάδες θα δώσουν "κολλητά" δύο αγώνες εντός και δύο αγώνες εκτός έδρας. Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών θα αναλύσουν τη συγκεκριμένη κίνηση στο τέλος της σεζόν 2019-2020. Στις υπόλοιπες πέντε διπλές αγωνιστικές, οι ομάδες θα δώσουν εναλλάξ εντός και εκτός έδρας αγώνες, όπως συμβαίνει στο υπάρχον φορμάτ που ξεκίνησε τη σεζόν 2016-2017.

Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους πάνω σε όλα τα θέματα με σκοπό να καταλήξουν στην υπογραφή μίας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία θα ρυθμίσει τη σχέση της λίγκας, των συλλόγων και των παικτών. Τα θέματα τα οποία βρίσκονται υπό ανάλυση από την Ευρωλίγκα και τα κλαμπς, έπειτα από προτάσεις της Ένωσης Παικτών, είναι τα εξής:

1) Βελτίωση των διαδικασιών για τις καθυστερήσεις των πληρωμών ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να μειωθεί το ρίσκο των παικτών να βρεθούν σε μία τέτοια κατάσταση.

2) Ρύθμιση της περιόδου προετοιμασίας και των προπονήσεων εν μέσω της σεζόν, με στόχο να εξασφαλισθεί επαρκής περίοδος ξεκούρασης και αποθεραπείας.

3) Ρύθμιση των συνθηκών ταξιδιών

4) Βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχουν στους παίκτες επιπλέον ιατρική γνωμάτευση από γιατρό εκτός του συλλόγου, κάτι το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Οι προτάσεις έχουν γίνει γνωστές στους συλλόγους στην τελευταία συνάντηση των μετόχων στο Μιλάνο της Ιταλίας.

"Οι σχέσεις με την Ένωση Παικτών είναι πολύ θετικές μέχρι στιγμής. Οι σύλλογοι πιστεύουν πως οι νέες προτάσεις της ELPA θα οδηγήσουν στην σταθερότητα και την επιχειρησιακή ασφάλεια μεταξύ της λίγκας, των παικτών και των κλαμπ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους παίκτες ώστε να αναπτύξουμε συλλογικά την Ευρωλίγκα", δήλωσε αρχικά ο Chief Operations Officer της Ευρωλίγκας, Έντουαρν Σκοτ, πριν συνεχίσει: "Συνεχίζουμε τις συναντήσεις και τις συζητήσεις ώστε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα αυξήσει την ποιότητα των αγώνων, θα βελτιώσει τις συνθήκες των παικτών και θα κάνει την Ευρωλίγκα ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό".

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Παικτών, Μπόστιαν Νάχμπαρ δήλωσε: "Στην Ένωση Παικτών πιστεύουμε πως μέσω της πρωτοβουλίας μας, η Ευρωλίγκα θα εφαρμόσει αυτές τις σημαντικές αλλαγές που θα μειώσουν τον φόρτο εργασίας των παικτών, θα μειώσουν τον αριθμό των τραυματισμών και θα αυξήσουν το διάστημα αποθεραπείας μεταξύ των παιχνιδιών. Είμαστε αισιόδοξοι πως επιπλέον βελτιώσεις, για τις οποίες βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και πρέπει να συμπεριληφθούν στη νομοθεσία της Ευρωλίγκας το προσεχές καλοκαίρι, θα οδηγήσουν στην αλλαγή των συνθηκών για τους αθλητές".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News