Ήττα- σοκ στην εκπνοή για τον Παναθηναϊκό από τη Ρεάλ

Μπάσκετ
Ήττα- σοκ στην εκπνοή για τον Παναθηναϊκό από τη Ρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πράσινοι έχασαν στο ΟΑΚΑ 74-73 με ένα καλάθι, εκτός ισορροπίας, του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή...

Σε … αυτοκτονία εξελίχθηκε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ αφού οι πράσινοι έχασαν 74-73 με ένα καλάθι, εκτός ισορροπίας του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού έπειτα από 6 σερί νίκες. Παράλληλα ήταν η 5η σερί ήττα των "πράσινων" στις αναμετρήσεις με την Ρεάλ.

Η Ρεάλ ανέτρεψε για δεύτερη φορά σε 9 ημέρες διαφορά 18 πόντων, κερδίζοντας στο τέλος το παιχνίδι. Το έκανε στις 20/3 με την Αρμάνι, το έκανε και απόψε.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται μέχρι και με 18 πόντους στη δεύτερη περίοδο, είδε όμως τη Ρεάλ να ροκανίζει σιγά σιγά τη διαφορά, να φέρνει το παιχνίδι στην μία κατοχή και τελικά να παίρνει τη νίκη χάρη σε απίστευτο τρίποντο του Ρούντι Φεράντεθ σε νεκρό χρόνο. Οι ''πράσινοι'' κρατούν ακόμα την πρόκριση στα χέρια τους, αφού με νίκη απέναντι στην Μπουντούτσνοστ ''κλειδώνουν'' τη θέση τους στην πρώτη 8άδα.

Η Ρεάλ προηγήθηκε με 0-3, με τον Παναθηναϊκό να απαντά με σερί 10-0 και τον Ρούντι να ευστοχεί από την περιφέρεια για το 10-6, με το παιχνίδι να έχει ξέφρενο ρυθμό. Οι ''πράσινοι'' βρήκαν πρώτοι ρυθμό και ξέφυγαν μέχρι και με 14 πόντους (22-8, 7'), με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν πολύ δύσκολα. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο συνέχισαν με το πόδι... πατημένο στο γκάζι και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 32-14!

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τη Ρεάλ να ψαλιδίζει τη διαφορά με διαδοχικά τρίποντα και να καταφέρνει να περιορίσει τη ζημιά στα μετόπισθεν (35-22, 13'). Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σκοράρει με την ίδια ευκολία, ωστόσο κρατούσε χαμηλά τη Ρεάλ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με σκορ 45-33.

Ο Σέρχιο Γιουλ μπήκε... αγριεμένος μετά την ανάπαυλα και με 8 δικούς του πόντους και συνολικά 11 της Ρεάλ μέσα σε δύο λεπτά, η διαφορά έπεσε το -6 (50-44, 22'). Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να μην σκοράρει με την ίδια ευκολία και τους Μαδριλένους να είναι από κοντά, χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ του Ταβάρες (54-46, 27'). Ένα τρίποντο του Ράντολφ έφερε το παιχνίδι στους 5, αρχικά όμως ο Βουγιούκας και μετά ο Λάνγκφορντ έκαναν το 59-49, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με δικό τους 4-0 για το 59-53 της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνά τους, με τον Παναθηναϊκό να κρατά σχετικά εύκολα τη διαφορά, ενώ 5' πριν τη λήξη, ο Τόμας πέτυχε γκολ φάουλ για να ανεβάσει τη διαφορά στο +11 (71-60), με τον Γιουλ να απαντά με τρίποντο για το 71-63 (36'). 4 βολές των Ρούντι και Καμπάτσο στα 3' για τη λήξη έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Ρέγιες οδηγήθηκε και αυτός στη γραμμή και δίχως να αστοχήσει έφερε το ματς στην μία κατοχή (71-69, 37'). Με 76'' να απομένουν για τη λήξη, ο Ταβάρες έκανε το 1/2 από τη γραμμή για το 71-70, με τον Λάνγκφορντ να απαντά με δύσκολο σουτ εκτός ισορροπίας (73-70). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ράντολφ κέρδισε δύο βολές πετυχαίνοντας την μία (73-71), με τον Παπαγιάννη να κερδίζει το φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ. Ο διεθνής σέντερ αστόχησε όμως και στις δύο, με τους ''πράσινους'' να χάνουν σπουδαία ευκαιρία. Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως, ο Ρούντι σηκώθηκε με 0.3'' για το τέλος και πέτυχε ένα απίστευτο καλάθι για να δώσει τη νίκη στη Ρεάλ με το τελικό 73-74.

Δεκάλεπτα: 32-14, 45-33, 59-53, 73-74

Πηγή: superbasket.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News