Ομπράντοβιτς: «Είμαι χαρούμενος που έχω τον Σλούκα»  

Αθλητισμός
Ομπράντοβιτς: «Είμαι χαρούμενος που έχω τον Σλούκα»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Euroleague έχοντας για ηγέτη τον Κώστα Σλούκα, τον οποίο αποθέωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (20/05, 21:00) τελικού με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σέρβος τεχνικός είπε αρχικά αναφερόμενος στη συμμετοχή της Φενέρ στον τελικό και στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαστε  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Έχουμε συζητήσει τα πάντα για να έχουμε ό,τι χρειάζεται στον τελικό και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάσαμε υπέροχους παίκτες, όπως ο Ούντοχ, ο Μπογκτάνοβιτς και ο Άντιτς. Δείξαμε χαρακτήρα και είμαστε στον τελικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια καταπληκτική ομάδα με 9 τίτλους,. Συγχαρητήρια στον Πάμπλο Λάσο. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρά τα προβλήματα τραυματισμών έπαιξε πολύ καλά σε όλη την σεζόν».

Ερωτηθείς για το ένα ο Κώστας Σλούκας είναι ο ηγέτης της ομάδας είπε: «Ο Κώστας είναι ηγέτης, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες. Είναι πόιντ γκαρντ και είναι σημαντική η θέση του. Είμαι χαρούμενος για την σχέση που έχουμε, καταλαβαίνει τι του ζητάω. Είμαι χαρούμενος που είναι στην ομάδα μου. Είπε καλά λόγια για εμένα και πρέπει να του τα ανταποδώσω (σ.σ. γέλια)».

Ερωτηθείς για τον Λούκα Ντόντσιτς επισήμανε: «Το έχω ξαναπεί, είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Είναι τυχερός που βρίσκεται σε έναν οργανισμό όπως η Ρεάλ. Έχει προπονητή τον Πάμπλο Λάσο και πολύ καλούς συμπαίκτες που τον βοήθησαν να αναπτύξει το ταλέντο του. Έχει όλες τις βάσεις».

Αναφερόμενος στα μαθήματα που έχει πάρει ο ίδιος σχολίασε: «Όπως όλοι οι προπονητές, κάθε πρωί ξυπνάω γνωρίζοντας πως δεν τα ξέρω όλα. Οι παίκτες μου με μαθαίνουν. Από όλους τους παίκτες και τους προπονητές έχω μάθει. Οι παίκτες κάνουν πρώτα τις φάσεις και μετά εμείς. Εμείς οι προπονητές μαθαίνουμε από τους παίκτες».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; «Όλα ξεκινούν το καλοκαίρι. Η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να χτίσεις την ομάδα και να βρεις τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ομάδα. Οι προπονητές θέτουμε το καλοκαίρι πολλές ερωτήσεις και στο τέλος παίρνουμε τις απαντήσεις. Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο, του ζήτησα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το είπε και ο Πάμπλο, πρέπει να έχεις μεγάλους παίκτες».

Σλούκας: «Ηγέτης μας ο Ομπράντοβιτς»

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου από πλευράς παικτών έδωσε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος επισήμανε: «Ήμασταν πολύ καλοί σε όλη την σεζόν. αξίζουμε που είμαστε σε ακόμα έναν τελικό. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε τελικούς και είμαστε στην ελίτ. Αυτό ήταν το όνειρο της οικογένειας της Φενέρμπάχτσε. Παίζουμε με μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και ελπίζω να πάρουμε το τρόπαιο».

Όταν ρωτήθηκε εάν αισθάνεται ηγέτης της Φενέρ, αλλά και για τον 7ο τελικό του είπε; «Δε σκέφτομαι ποιος τελικός είναι. Είμαι χαρούμενος που είμαστε στον τελικό. Αν είμαι ηγέτης; Ηγέτης είναι ο προπονητής και οι παίκτες προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πλάνο του. Αν εμείς δεν παίζουμε καλά, δεν έχει νόημα. Θέλουμε να εφαρμόσουμε το πλάνο του. Είμαι πολύ τυχερός που ήμουν σε ομάδες που είχαν στόχο την πρόκριση στο Final Four. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει μόνο ρόλο η εμπειρία. Πρέπει να παλέψεις και να έχεις και τύχη».

Τέλος του ζητήθηκε να σχολιάσει τους Τζίτζι Ντατόμε και Λούκα Ντόντσιτς… «Ο Τζίτζι είναι έμπειρος και ξέρει πως οι λεπτομέρειες κρίνουν το παιχνίδι. Στον ημιτελικό θυσιάστηκε και στις δύο πλευρές του παρκέ κι ελπίζω να έχει την ίδια διάθεση και στον τελικό.  Ο Λούκα είναι σα θαύμα. Η Ρεάλ για εμένα έχει το καλύτερο ρόστερ στην EuroLeague. Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να σταματήσουμε δώδεκα παίκτες, όχι μόνο έναν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News