Σφαιρόπουλος: “Πάμε να παλέψουμε στη Μόσχα ”

Μπάσκετ
Σφαιρόπουλος: “Πάμε να παλέψουμε στη Μόσχα ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βαθμό δυσκολίας του εκτός έδρας αγώνα με ΤΣΚΚΑ (21/3, 19:00) ααναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος , επισημαίνοντας ότι  η ομάδα του δεν θα μπει στην διαδικασία να επιλέξει αντίπαλο στα playoffs της EuroLeague.

"Παίζουμε με την πρωτοπόρο, μια ομάδα που είναι φαβορί για το Final Four, μια ομάδα που δίνει ανελλιπώς το «παρών» στα Final Four. Άρα η αποστολή μας είναι δύσκολη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω των δύο σοβαρών ελλείψεών μας, των Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη. Είναι παίκτες που έχουν παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και δυστυχώς δεν θα τους έχουμε. Παρόλα αυτά πάμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας, πάμε για να παλέψουμε. Ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε βάλει κάποιους στόχους για το παιχνίδι αυτό και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι θέμα συγκέντρωσης και προσήλωσης στο πλάνο, ώστε να εκπληρώσουμε αυτούς τους στόχους. Θέλουμε να μείνουμε στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε", είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση της "ερυθρόλευκης" αποστολής για τη Μόσχα, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για την κατάσταση της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη:

"Είναι ανεβασμένη. Έχει ξεπεράσει την κοιλιά που είχε κάνει. Έχει τέσσερις σερί νίκες, έχει εννιά νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Δεν έπαιξε στο ρωσικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ξεκουράστηκε για το back to back. Έχουν στην Ρωσία την πολυτέλεια να μην βάζουν αγωνιστική, οπότε έχουν και αυτό το πλεονέκτημα ότι είναι πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι. Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητές μας, σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ και πάμε να παλέψουμε".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του θα μπει στην διαδικασία να διαλέξει αντίπαλο στα playoffs της EuroLeague: "Εμείς δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Παίζουμε πάντα για τη νίκη. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια και θα παλέψουμε σε όλα για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, ότι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν το έχω κάνει ποτέ ως προπονητής, ούτε ο Ολυμπιακός ως ομάδα. Όσες φορές έχουμε δει άλλους να το κάνουν αυτό, συνήθως τους γίνεται μπούμερανγκ. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είναι πάντα μια ομάδα που πάει πάντα για τη νίκη. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά ο στόχος μας είναι αυτός, να παλέψουμε για τη νίκη και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Θα δούμε που θα τερματίσουμε. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ακόμα δεν έχει κριθεί αυτό. Είμαστε ψηλά στην βαθμολογία εδώ και πολλούς μήνες και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία στον μαραθώνιο αυτό που ξεκινήσαμε. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να τερματίσουμε στις ψηλές θέσεις, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα έδρας".

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών των Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Παπανικολάου και Βασίλη Τολιόπουλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News