Ντέρμπι αιωνίων απόψε για την Ευρωλίγκα

Μπάσκετ
Ντέρμπι αιωνίων απόψε για την Ευρωλίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη και στη Μαδρίτη όπου η Ρεάλ υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε ...

Ένα από τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά ντέρμπι και το rematch του περσινού ημιτελικού του Final Four δεσπόζουν στο πρόγραμμα της ημέρας, με το οποίο ολοκληρώνεται απόψε η 24η αγωνιστική της EuroLeague. Το ελληνικό ενδιαφέρον βέβαια θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει για τέταρτη φορά φέτος τον Ολυμπιακό (2/3, 21:15), με τους “πράσινους” να μετρούν μέχρι στιγμές τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι δύο “αιώνιοι” θα αναμετρηθούν για 9η φορά συνολικά στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, έχοντας μοιράσει τις νίκες στις προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις. Τη σεζόν 2001-02 επικράτησε και στους δύο αγώνες ο γηπεδούχος, ενώ το 2009 ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στη φάση του Final Four (84-82). Τη σεζόν 2013-14 οι δύο “αιώνιοι” μοιράστηκαν τις νίκες στο Top 16, ενώ τρία χρόνια αργότερα (2016-17) ο Ολυμπιακός επικράτησε και τις δύο φορές που αναμετρήθηκαν.

Φέτος είναι η σειρά του Παναθηναϊκού να (προσπαθήσει να) πάρει το αίμα του πίσω. Στις 10 Νοεμβρίου 2017 οι “πράσινοι” κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ (70-62) και απόψε θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν: να νικήσουν για δεύτερη φορά την ίδια σεζόν σε επίπεδο EuroLeague τους “ερυθρόλευκους”.

Η μάχη της Μαδρίτης

Στο μεταξύ, 45 λεπτά αργότερα θα αρχίσει το άλλο σπουδαίο παιχνίδι της ημέρας στη Μαδρίτη. Στο Wizink Center η Ρεάλ θα υποδεχτεί την Φενέρμπαχτσε, στο δεύτερο συναπάντημα των δύο ομάδων μετά τον ημιτελικό του περσινού Final Four στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί φυσικά για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Ρεάλ είχε επικρατήσει μέσα στην Τουρκία της πρωταθλήτριας Ευρώπης με 79-77.

Η Ρεάλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην κανονική περίοδο από την Φενέρμπαχτσε μέσα στο γήπεδό της (έχει 6-0), ωστόσο η τουρκική ομάδα έχει κερδίσει τις 5 από τις 7 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους. Τέλος, στο ματς που ανοίγει το πρόγραμμα της ημέρας (στις 20:00), ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα, δύο ομάδες που έχουν μείνει πίσω στην κούρσα για τα πλέι οφ, δίχως πάντως να έχουν χάσει τις ελπίδες τους. Στον πρώτο γύρο η Ουνικάχα είχε επικρατήσει με 79-65.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2 Μαρτίου

Ερυθρός Αστέρας-Ουνικάχα Μάλαγα (20:00)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (21:15)

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε (22:00)

Πέμπτη 1 Μαρτίου

Ζάλγκιρις-Μπαρτσελόνα 90-74

Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ 73-93

Βαλένθια-Μπάμπεργκ 86-70

Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές 77-64

Μπασκόνια-Χίμκι 87-77

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News