default-image

Mε το ΤΣΣΚΑ- Λοκομοτίβ ξεκινάει το final four της Ευρωλίγκας

Αθλητισμός
Mε το ΤΣΣΚΑ- Λοκομοτίβ ξεκινάει το final four της Ευρωλίγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ρωσικές ομάδες, με Έλληνες προπονητές στους πάγκους, αλλά πολλές διαφορές συγκρούονται στον πρώτο ημιτελικό (19:00, ΕΡΤ 1, Novasports 1). Από τη μία η ΤΣΣΚΑ, που δίνει το «παρών» σε Final Four για 13η φορά τα τελευταία 14 χρόνια αλλά στο διάστημα αυτό έχει κατακτήσει μόλις δύο τίτλους και από την άλλη η Λοκομοτίβ Κουμπάν που στη δεύτερη εμφάνισή της στη διοργάνωση κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στο Final Four.

Ο Δημήτρης Ιτούδης φτάνει στην τελική τετράδα για δέκατη φορά στην καριέρα του, δεύτερη ως πρώτος προπονητής, μετρώντας πέντε τίτλους, μία ήττα σε τελικό, δύο τρίτες θέσεις και μία τέταρτη. Έχει στη διάθεσή του το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, κάτι παραπάνω από 37 εκατ. ευρώ, και μια ομάδα που στηρίζεται επιθετικά, δημιουργικά και εκτελεστικά, στις εμπνεύσεις των Μίλος Τεόντοσιτς και (του MVP και κορυφαίου σκόρερ της σεζόν) Νάντο Ντε Κολό. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση με 90,7 πόντους ανά αγώνα, αλλά και τον κορυφαίο αμυντικό, Κάιλ Χάινς. Η απώλεια του Τζόελ Φρίλαντ προκάλεσε προβλήματα στη front line, αλλά μέχρι στιγμής οι λύσεις έχουν βρεθεί εκ των έσω, με το supporting cast των Τζάκσον, Φριτζόν, Χίγκινς, Βοροντσέβιτς και Χριάπα να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας το 2013, στην παρθενική του παρουσία σε Final Four ευτύχησε να κατακτήσει τον τίτλο με τον Ολυμπιακό, νικώντας μάλιστα στον ημιτελικό την… ΤΣΣΚΑ. Η «Λόκο», που έχει λιγότερο από το μισό τον προϋπολογισμό της αντιπάλου της (περίπου 15 εκατ. ευρώ), έχει διπλή αποστολή στο Βερολίνο, καθώς αν δεν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο δεν θα λάβει μέρος στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου, μιας και αποκλείστηκε με 3-0 από τη Χίμκι στον πρώτο γύρο των playoffs της VTB League. Θα βασιστεί στην άμυνά της, που είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα με 70,4 παθητικό ανά αγώνα, στον επιθετικό οίστρο του Μάλκολμ Ντιλέινι και τους ευέλικτους και ικανούς και μακριά από το καλάθι Άντονι Ράντολφ και Κρις Σίνγκλετον, ενώ δίπλα τους οι Ντρέιπερ, Κλαβέρ, Τζάνινγκ και Μπρέκχοφ συνθέτουν έναν πολύ δυνατό και ομοιογενή κορμό. Η εμπειρία θα της λείψει, καθώς μόνον οι Ντρέιπερ και Βορόνοφ έχουν ζήσει ένα Final Four.

Πρόκειται για τον πρώτο ρωσικό «εμφύλιο» στην ιστορία των Final Four, μεταξύ δύο ομάδων που φέτος συναντήθηκαν στη VTB League μετρώντας από μία εκτός έδρας νίκη, 77-65 στο Κράσνονταρ και 94-88 στη Μόσχα αντίστοιχα. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News