default-image

Έχασε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Έχασε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα απόψε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67, όμως συνεχίζει να κρατά στα χέρια του τις τύχες του για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague.

Mετά από ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αποδράσει σήμερα από την "καυτή" έδρα του Ερυθρού Αστέρα και ουσιαστικά να αγκαλιάσει την πρόκριση. Το αρνητικό είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας τον έφτασε στην βαθμολογία και μάλιστα υπερτερεί στην ισοβαθμία, καθώς τον είχε νικήσει και στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο του TOP-16. O Παναθηναϊκός πάντως με νίκη την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν θα ελπίζει ακόμα και για την δεύτερη θέση, αρκεί να καλύψει την διαφορά των εννιά πόντων με την οποία είχε χάσει στο Κράσνονταρ.

Η ελληνική ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (10-18). Στη συνέχεια, αν και οι Σέρβοι αντέδρασαν, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα στο ημίχρονο (28-31).

Καταστροφικό ήταν όμως το τρίτο δεκάλεπτο, που βρήκε τους γηπεδούχους να βάζουν 25 πόντους και τον Παναθηναϊκό μόλις 11 και έτσι έκλεισε με σκορ 53-42 ενώ η διαφορά πήγε μέχρι και το +13 (55-42) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ακολούθησε ένα ξέσπασμα από τον Παναθηναϊκό και με 13 σερί πόντους, χωρίς να δεχτεί καλάθι, ισοφάρισε σε 55-55. Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν στη συνέχεια προβάδισμα αλλά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι! Με ένα γκολ-φάουλ του Ραντούλιτσα και ένα τρίποντο του Ουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (64-63) στα 31'' πριν το τέλος. Ακολούθησε γαϊτανάκι βολών από τις δύο ομάδες ενώ ένα καθοριστικό γκολ-φάουλ του Μίλερ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Σέρβων, που έφτασαν τελικά στη νίκη με σκορ 69-67.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Ουίλιαμς με 17 πόντους που έκανε το παν για να φέρει τα πάνω κάτω μετά το 55-42 στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου και ακολούθησε ο Ραντούλιτσα με 11. Πρώτος σκόρερ για τον Ερυθρό Αστέρα ο Κίνσεϊ με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Μίλερ με 16.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News