default-image

"Έτοιμοι και συγκεντρωμένοι"

Μπάσκετ
"Έτοιμοι και συγκεντρωμένοι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ματς απέναντι στην Τσεντεβίτα τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι για να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη φετινή διοργάνωση.

Είπε, επίσης, πως το συγκρότημά του θα πρέπει να επιβάλλει το ρυθμό του και στις δύο μεριές του γηπέδου για να καταφέρει να φτάσει στο στόχου του. Ο νεαρός προπονητής, ακόμη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το κλειστό στα Δύο Αοράκια, ενώ ευχαρίστησε τους φίλους του Ολυμπιακού στην Κρήτη.

«Είναι για εμάς σημαντικό να ξεκινάμε με ένα εντός έδρας παιχνίδι το οποίο δεν είναι στο ΣΕΦ, αλλά θα γίνει μπροστά σε γεμάτες εξέδρες. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο εδώ του Ολυμπιακού στην Κρήτη, αλλά και για όλον τον φίλαθλο κόσμος της Κρήτης. Και ευχαριστώ όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού που από ό,τι μαθαίνω θα γεμίσει το γήπεδο, αλλά και όσους βοήθησαν για να γίνει εδώ το ματς. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα και κάθε πρεμιέρα έχει τις δυσκολίες της. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με θετικό πρόσημο αυτό το παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια στην Κροατία.

Μια ομάδα που είναι καλά οργανωμένη μέσα στο γήπεδο. Παίζουν ομαδικά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και στις δύο μεριές του γηπέδου και να πάμε το ματς εκεί που θέλουμε. Καινούργια αρχή για εμάς, είμαστε μια καινούργια ομάδα και όλοι μαζί, βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά, να φτάσουμε στους υψηλούς στόχους που έχουμε και φέτος στην Ευρωλίγκα», είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Θρύλου ρωτήθηκε για το γήπεδο στο Ηράκλειο. «Το γήπεδο είναι εξαιρετικό, είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εγώ σε αυτό το γήπεδο και έμεινα εντυπωσιασμένος και από τον αγωνιστικό χώρο, και από την κερκίδα και από τις εγκαταστάσεις και από τα βοηθητικά και τις ανέσεις. Είναι ένα στολίδι αυτό το γήπεδο και είναι σημαντικό ότι διεξάγεται ένα ματς Ευρωλίγκας εδώ και συγχαρητήρια σε όλους όσους το διατηρούν σε αυτή την άριστη κατάσταση».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε έπειτα για το ξεκίνημα της σεζόν. «Μια καινούργια ομάδα δεν είναι από την αρχή έτοιμη, έχουμε έξι καινούργιους παίκτες στην ομάδα μας συμπεριλαμβανομένουμε και του Τσαϊρέλη, ο οποίος πέρσι λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δέσουμε. Είμαστε, όμως, σε καλό επίπεδο, έχουμε ποιότητα παικτών, ποιότητα στο ρόστερ. Μας λείπουν κάποιοι αυτοματισμοί, η ομοιογένεια, και αυτό θα αποκτηθεί από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Ασφαλώς, ως αρχικό παιχνίδι είναι το τρίτο ματς παιχνίδι, η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, βέβαια εμείς δεν είμαστε σε μια ομάδα που παίζει τα παιχνίδια για να τα παίζει, αλλά που παίζει τα παιχνίδια για να τα κερδίζει. Αυτό σημαίνει πως πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι και δεύτερος στόχος είναι να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Στη συνέχεια εξήγησε πως «εγώ πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς, η πρεμιέρα όπως είπαμε κρύβει παγίδες, το σημαντικό είναι να έχουμε συγκέντρωση. Λέτε πως είμαστε σε ένα γήπεδο που δεν το ξέρουμε, όλα αυτά είναι σωστά, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάμε τον στόχο μας. Στόχος μας είναι να παίζουμε σύμφωνα με το πλάνο μας. Σε όποιο γήπεδο με όποιες συνθήκες. Ο βαθμός συγκέντρωσης είναι σημαντικός για κάθε παιχνίδι. Με τις υπάρχουσες συνθήκες του αγώνα και στο σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε, δηλαδή στην αρχή, είμαστε σε υψηλό και ικανοποιητικό επίπεδο γι' αυτό το παιχνίδι».

Όσο για το εάν το μυαλό είναι στο επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. «Όχι καθόλου. Σκεφτόμαστε αποκλειστικά το ματς με την Τσεντεβίτα. Συγκέντρωση είναι ακόμη και σε κάθε προπόνηση, κάθε μέρα. Πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε τις πληροφορίες και τις αναλύσεις και για τον αντίπαλο και για τον τρόπο παιχνιδιού τον δικό μας και των αντιπάλων». Τέλος ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως «πως είπα, είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο, γιατί το μπάσκετ πρέπει να παίζεται σε γεμάτα γήπεδα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα έρθει αύριο, θέλουμε να αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας, να στηρίξει και να σπρώξει την ομάδα στη νίκη».

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, από την πλευρά του, υποστήριξε: «Πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να πάρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα μας δώσουν οι αντίπαλοι μας. Κλειδί για εμάς είναι η άμυνα που θα παίξουμε και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί θα βρούμε πόντους και στον αιφνιδιασμό και θα συνεχίσουμε το παιχνίδι μας»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News