default-image

Παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό

Αθλητισμός
Παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι ο αγώνας του Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική του Top 16 με τη Νίζνι (18:00, ΝΕΡΙΤ ). Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ανεξάρτητα από αποτέλεσμα είναι τρίτοι στον έκτο όμιλο και δεν ορίζουν τη μοίρα τους.

Αντίθετα, αυτό που εκκρεμεί αλλά φαντάζει δύσκολο να αλλάξει είναι ο αντίπαλος που θα βρουν μπροστά τους-με μειονέκτημα έδρας-στα play offs, που ξεκινούν την Τετάρτη του Πάσχα. Νίκη της Ρεάλ επί της Ζαλγκίρις (21:45) θα φέρει στο δρόμο τους την Μπαρτσελόνα, ενώ μόνο αν η «βασίλισσα» χάσει και οι Καταλανοί νικήσουν στην Πόλη τη Γαλατάσαραϊ (20:00), που θα παίξει χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του αντιμετωπίζουν τον αγώνα με την πρωτάρα ρωσική ομάδα σαν μια καλή προπόνηση. Απουσίες θα υπάρχουν και πάλι, καθώς ο μεν Βασίλης Σπανούλης παραμένει εδώ κι ένα μήνα πλέον εκτός, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Οθέλο Χάντερ. Αμφότεροι αποτελούν ερωτηματικό για τα play offs, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του αρχηγού της ομάδας και κατά του Αμερικανού σέντερ. Εκτός παραμένει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Το παρήγορο είναι πως 100% έτοιμος είναι πλέον ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, που επιστρέφει μετά τα τέλη Φεβρουαρίου.

Απουσίες θα έχει και η αξιόμαχη Νίζνι, καθώς θα λείψει ο πρώτος σκόρερ και δεύτερος σε index παίκτης του Top 16, Τέιλορ Ρότσεστι, καθώς και ο Τάρενς Κίνσεϊ. Ο Λετονός προπονητής της ομάδας, Άιναρς Μπαγκάτσκις, θα κάνει επίσης δοκιμές για να προετοιμάσει την ομάδα του εν όψει των play offs της VTB League, όπου η Νίζνι είναι πέμπτη.

Δύσκολα θα βρεθεί αρκετός κόσμος στο ΣΕΦ, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και… ημέρας. Πάντως η ΚΑΕ Ολυμπιακός προσφέρει ένα έξτρα κίνητρο δίνοντας σε όσους πάρουν εισιτήριο για το ματς της Μεγάλης Παρασκευής προτεραιότητα για μια θέση στον πρώτο αγώνα των play offs στο ΣΕΦ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία), Αντόνιο Κόντε (Ισπανία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News