default-image

Νέα ήττα στο φινάλε για το Ηράκλειο

Μπάσκετ
Νέα ήττα στο φινάλε για το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία ήττα στο φινάλε υπέστη το Ηράκλειο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής παρότι έδειχνε ικανό να φύγει με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη.

Οι «κυανόλευκοι» παρουσιάστηκαν διπρόσωποι, όμως έφτασαν να διεκδικούν στο φινάλε τη νίκη. Το σουτ του Πετράκη ήταν άστοχο, ωστόσο, και ήρθε η ήττα με 73-71 από τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Η κρητική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ήταν πολύ κακή στην άμυνα στο 1ο δεκάλεπτο και βρέθηκε να χάνει με 32-19 στο 10'. Στη 2η περίοδο μεταμορφώθηκε, έπαιξε καταπλητική άμυνα και με επιμέρους 8-21 ισοφάρισε σε 40-40 στο ημίχρονο.

Τα προβλήματα του 1ου δεκαλέπτου παρουσιάστηκαν ξανά στην 3η περίοδο, όπου πλέον οι ρόλοι αντιστράφηκαν και με επιμέρους σερί 21-8, ο Ίκαρος Ν. Σμύρνης προηγήθηκε με 61-48 στο 30'. Το καλό πρόσωπο των παικτών του Ηρακλείου εμφανίστηκε και πάλι στην τελευταία περίοδο. Η αντεπίθεση ξεκίνησε για άλλη μία φορά από την άμυνα, οι γηπεδούχοι έμειναν για έξι λεπτά άποντοι και το Ηράκλειο με τρίποντο του Σταμπουλή ισοφάρισε το ματς 40'' πριν το φινάλε. Ο Σπυρόπουλος έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα  του, όμως ο Πετράκης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών ισοφαρίζοντας και πάλι. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη στην εύστοχη βολή του Γραμματικού 9'' πριν το φινάλε καθώς παρότι αστόχησε στη 2η και οι παίκτες του Ηρακλείου πήραν το ριμπάουντ, σπατάλησαν 6'' για να περάσουν το κέντρο, η μπάλα κατέληξε άουτ υπέρ της κρητικής ομάδας και μετά το τάιμ αόυτ, ο Πετράκης βρήκε ελεύθερο σουτ, όμως ήταν άστοχος.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Μακράκης μετά το ματς, «σπαταλήσαμε δύο δεκάλεπτα παίζοντας πολύ κακή άμυνα. Ουσιαστικά ήταν σα να έπαιζαν δύο διαφορετικές ομάδες στο 1ο και το 3ο δεκάλεπτο και στο 2ο και 4ο. Τελικά το παιχνίδι πήγε στις λεπτομέρειες και χάσαμε παρότι θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μία πολύ κακή διαιτησία από τον κ. Μαντήλα. Δεν μπορώ να μείνω, όμως σε αυτό. Με ενδιαφέρει περισσότερο η δική μας παρουσία. Έχουμε καιρό να σκεφτούμε τα πράγματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Ηράκλειο ταξίδεψε με 11 παίκτες στην Αθήνα καθώς οι έφηβοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν μια και ο ΑΓΟΡ αρνήθηκε να αλλάξει ώρα το σαββατιάτικο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ. Επίσης δεν αγωνίστηκε ο Καλατζής που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, ενώ λίγο αγωνίστηκε ο Παπαδάκης που έχει υποστεί κάκωση στο γόνατο.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 40-40 (ημίχ.), 61-48, 73-71.

Διαιτητές: Μαντήλας, Ασημακάκη.

ΙΚΑΡΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Μάνος): Βελιζιώτης 3 (1), Γραμματικός 31 (6), Σπυρόπουλος 3 (1), Βούζας 22 (4), Μελισσουργός, Πασπαλάς, Λάβαρης 1, Δορκοφίκης 6, Ζούκας 5, Μιχαλόπουλος 2.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γ. Μακράκης): Πετράκης 15 (3), Λάκκας 6, Γουμενάκης 2, Μποχωρίδης 7, Παπαδάκης 1. Λιανός 11 (1), Σταμπουλής 29 (3), Χάλαρης, Πρωτογεράκης, Σταμίρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News