Ο Νίκος Κριθινάκης μίλησε στην «Κρήτη Σήμερα» για το 6χ6 στην Γ΄Εθνική

Μπάσκετ
Ο Νίκος Κριθινάκης μίλησε στην «Κρήτη Σήμερα» για το 6χ6 στην Γ΄Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζει η νεοφώτιστη Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου με την παρουσία της στο πρωτάθλημα

Αν μία ομάδα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής μπάσκετ, αυτή είναι αναμφίβολα η ομάδα της Αναγέννησης που παρότι νεοφώτιστη στην κατηγορία μετράει 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος! Έχει βέβαια συγκατοίκους, τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και την Ηλιούπολη ωστόσο αυτές έχουν ένα παιχνίδι παραπάνω και δύο ήττες η κάθε μία. Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου υπολείπεται ενός αγώνα, το εξ΄αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής στη Νάξο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση στην ομάδα. Έχουμε πολύ όρεξη, είμαστε χαρούμενοι με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Κάναμε και μία μεγάλη νίκη την περασμένη Κυριακή, επί του Πέρα, που είναι πολύ καλή ομάδα και δεν είχε μέχρι τώρα ήττες…. Επίσης είναι σημαντικό που έχουμε κρατήσει το αήττητο στην έδρα μας», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Νίκος Κριθινάκης, εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην επιτυχημένη αυτή πορεία της.

Αναφορικά με τον πήχη που τέθηκε στο ξεκίνημα της χρονιάς, ο αθλητής της Αναγέννησης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της περυσινής χρονιάς, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, δεν είχαμε προλάβει να σκεφτούμε ποιος είναι ο επόμενος στόχος, ήταν ένα πολύ μεγάλο πρωτάθλημα. Ξεκουραστήκαμε ίσα ίσα και επιστρέψαμε στο γήπεδο. Σίγουρα θέλαμε να παίξουμε στην Γ΄ Εθνική! Όσον αφορά στους στόχους μας, πρωταρχικός είναι να κρατήσουμε το αήττητο της έδρας μας και παιχνίδι με παιχνίδι να καταφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για να ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας στηρίζει»

Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση που δημιουργεί η ομάδα της Αναγέννησης είναι ότι δομείται σε γερές βάσεις και μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Νίκος Κριθινάκης.

Σαν οικογένεια…

«Πράγματι είμαστε σαν οικογένεια. Η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες που είμαστε μαζί από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα αλλά και τα παιδιά που έχουν έρθει φέτος όπως ο Ραζής, ο Κουρέπης και ο Βερτούδος είναι πολύ σοβαρά παιδιά, έχουν παίξει σε εθνικές κατηγορίες και έχουν εμπειρία. Το μυστικό για την μέχρι τώρα επιτυχία μας είναι ότι με οποιαδήποτε ομάδα και αν παίζουμε, όποιος και αν είναι ο στόχος της, εμείς το βλέπουμε σαν τελικό και αυτό μας έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα».

Αναφορικά με το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και θα είναι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Μέχρι την αγωνιστική που θα παιχτούν τα play off και τα play out γιατί μετράει οποιοδήποτε ματς. Είτε είσαι στην τελευταία θέση και πρέπει να κερδίσεις τη σειρά για να μην πέσεις κατηγορία, είτε είσαι στις πρώτες θέσεις και θέλεις να κατακτήσεις μία άνοδο… Δεν έχει σημασία πόσες νίκες κάνεις…Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος οπότε πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να δουλεύεις κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο σου».

Και όσο και αν στην Αναγέννηση κρατούν χαμηλούς τόνους, ο Νίκος Κριθινάκης κλήθηκε να σχολιάσει αν πιστεύει ότι η Αναγέννηση μπορεί να διατηρηθεί σε αυτό το ρυθμό και να πρωταγωνιστήσει μέχρι τέλους… «Θεωρώ ως ομάδα έχουμε πολλά καλά στοιχεία. Η διοίκηση και οι προπονητές κάνουν τρομερή δουλειά και όχι μόνο στο γήπεδο, οι συμπαίκτες μου όλοι είναι διψασμένοι για επιτυχία. Και βεβαία δεν μπορεί να μην διεκδικείς το καλύτερο όταν έχεις απ΄έξω έναν τόσο όμορφο κόσμο να σε υποστηρίζει».

Την προσεχή Κυριακή η Αναγέννηση αντιμετωπίζει την Πεντέλη εκτός έδρας και βέβαια στόχος είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα. «Όταν παίζεις εκτός, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο είτε βρίσκεσαι στην πρώτη, είτε στην τελευταία θέση. Η Πεντέλη είναι μία ανταγωνιστική ομάδα που παίζει στο γήπεδο της και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά για να έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε».

Τέλος ο αθλητής της Αναγέννησης αναφέρθηκε και στον συντοπίτη Εργοτέλη που συνυπάρχουν στην Γ΄Εθνική, με τους «κιτρινόμαυρους» να μετρούν μία νίκη στο πρωτάθλημα: «Δυστυχώς, δεν έχει ξεκινήσει καλά ο Εργοτέλης. Και λέω δυστυχώς γιατί ναι μεν είμαστε αντίπαλοι στο ίδιο πρωτάθλημα αλλά είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ένα πρωτάθλημα να απαρτίζεται από ομάδες της Κρήτης. Θεωρώ ότι πρέπει να ανακάμψουν σιγά σιγά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News