default-image

Ζητά αναβολή η Α2 μπάσκετ!

Μπάσκετ
Ζητά αναβολή η Α2 μπάσκετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή της προγραμματισμένης για το Σάββατο πρεμιέρας της Α2 μπάσκετ ζητούν οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό της Πολιτείας.

Έξι  ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΦΗ (Λαύριο, Παγκράτι, Ίκαροι Σερρών, Ερμής Λαγκαδά, Λαύριο) δεν έχουν εισπράξει τις προπέρσινες επιχορηγήσεις (!), ενώ παραμένει άλυτο το ζήτημα της ασφάλισης των παικτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής των νόμιμων εκπροσώπων των Σωματείων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013:

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων καλαθοσφαίρισης, που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, γίνονται πλέον μάρτυρες ενός τεράστιου εμπαιγμού από πλευράς Πολιτείας, που δυστυχώς τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική αλλά πρωτίστως στην ηθική καταστροφή ενός εκάστου εξ' αυτών. Κι εξηγούμαστε:

Λίγο διάστημα μετά την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 έλαβε χώρα την 27.10.2010 συνάντηση παρουσία του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα και συμβούλων της Ομοσπονδίας, του ιδίου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, των εκπροσώπων των σωματείων μας, του Π.Σ.Α.Κ, του Ε.Σ.Α.Κ.Ε και αθλητών που αγωνίζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Εκεί διαπιστώθηκε με χαρά η ειλικρινή διάθεση αλλά και πρόθεση των κ. Υφυπουργού Αθλητισμού και ΓΓΑ προκειμένου να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Με γνώμονα τα παραπάνω αποφασίσανε να ξεκινήσει κανονικά η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών λαμβάνοντας δε και τη δέσμευσή τους για τα κατωτέρω ήτοι:

Α) Την άμεση σύσταση της επιτροπής που θα ασχοληθεί με την επίλυση του ασφαλιστικού των αθλητών που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία

Β) Ότι μέχρι την 3.11.2010 θα λαμβάνανε απάντηση για το θέμα της απόδοσης προς τα σωματεία που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία της επιχορήγησης των 100.000 ευρώ ή 125.000 ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και

Γ) Ότι μέχρι την 3.11.2010 θα λαμβάναμε απάντηση για το αν τα σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας θα ελάμβαναν για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 πρόσθετη οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγίας/διαφή μισης από τον Ο.Π.Α.Π προκειμένου κατ'αυτόν τον τρόπο να αποτραπεί.

Η διείσδυση μέσω διαφήμισης των ιδιωτικών εταιρειών στοιχημάτων στο χώρο μας.

Από τις ανωτέρω δεσμεύσεις υλοποιήθηκε η πρώτη, που αφορά την σύσταση της επιτροπής για το ασφαλιστικό, η οποία συνεδρίασε δύο φορές χωρίς να λύσει κάποιο θέμα δικαιώνοντας αυτούς που ισχυρίζονται ότι άμα θέλει κάποιος να χρονίσει ένα θέμα τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φτιάξει μία επιτροπή...

Για τις επόμενες δύο, που αφορούν κατ' ουσία την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, ενίσχυση που αποτελεί το «οξυγόνο» για την κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία τους, τους καλέσανε ή μάλλον τους παρακαλέσανε πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερον όπως μας απαντήσουν και δώσουν λύση άμεσα , διότι είμαστε υποχρεωμένοι έναντι των αθλητών μας, προπονητών, ιατρών, προμηθευτών κλπ που αποτελούν μέλη των σωματείων μας κι επί των οποίων είμαστε υπόλογοι αλλά και υπεύθυνοι για τις όποιες οικονομικές συμφωνίες έχουμε κάνει μαζί τους να γνωρίζουμε τα έσοδά μας . Κι ως καλά γνωρίζουν ΑΠΑΝΤΕΣ οι επιχορηγήσεις, για όλα τα σωματεία είχαν ήδη συνυπολογισθεί ως σίγουρα έσοδα στον προυπολογισμό τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και προς τούτο ενυπήρχε η εύλογη αγωνία από μέρους μας. Η λύση δόθηκε δεκάξι μήνες μετά όταν και ψηφίστηκε η «δυνατότητα» να μας δοθεί η επιχορήγηση, χωρίς να αναφέρεται ποσό, στον νέο αθλητικό νόμο και στο άρθρο 14 πργ. 1 αυτού. Κατόπιν τούτου και μετά από όποιες πιέσεις μπορέσαμε να ασκήσουμε, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ δεκαέξι μήνες πριν όταν έταζαν 100 ή 125.000 ευρώ υπήρχαν και ότι η Πολιτεία δεν γνωρίζει αν και πότε θα δώσει τα χρήματα αυτά...

Αυτή η εξέλιξη, ήδη έχει οδηγήσει τα σωματεία αλλά και τους ίδιους τους νομίμους εκπροσώπους σε οικονομική ένδεια, γιατί λαμβάνει χώρα σε μία εποχή που είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν τα ανωτέρω ποσά εξ'ιδίων πόρων. Και είναι μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν αντί για ωραία λόγια και φρούδες υποσχέσεις, τους έλεγαν απλά την αλήθεια. Ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ θα τα λαμβάναμε ποτέ. Τότε θα είχαμε την δυνατότητα αλλά και το χρόνο, να μπορέσουμε να σώσουμε την κατάσταση. Να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αθλητές και σωματεία, από κοινού και με διάλογο. Ενώ τώρα έχουν καταστεί οι πρόεδροι «μπαταχτσήδες» και οι αθλητές απλήρωτοι, με τεράστιες συνέπειες στην ιδιωτική ζωή όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση. Και πρόκειται για τουλάχιστον τριακόσιες οικογένειες, αθλητών, προμηθευτών, παραγόντων.

Φέτος και πριν ξεκινήσει το εν λόγω πρωτάθλημα, συστήθηκε μία επιτροπή εξ'ημών, ήτοι των εκπροσώπων των σωματείων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α2 κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η οποία έθεσε τα προβλήματα αυτά στην Ε.Ο.Κ και συνεδρίαζε μαζί της επί τρεις εβδομάδες για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τα σωματεία, και την ορθή λειτουργία του πρωταθλήματος δίνοντας λύσεις, που για να ευοδωθούν χρειάζεται να ασχοληθούν μαζί μας και άλλοι φορείς. Εμείς ζητήσαμε από την πλευρά μας ένα ραντεβού με τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη μέχρι την 10/10/2012, για να του εκθέσουμε τα ζητήματα από την πλευρά μας, αλλά ενημερωθήκαμε ότι δεν θα γίνει, γιατί αρμόδιος να λύσει το θέμα είναι ο κ. Σταικούρας…

Δια της παρούσης θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό ότι για όλα τα θέματα που επιφορτιστήκαμε να διαχειριστούμε ήτοι α) της επιχορήγησης για τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα 2010-2011 β) της εύρεσης κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα του ΟΠΑΠ και γ) των μετακινήσεων ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ τοποθέτηση θετική ή αρνητική λάβαμε.

Συνεπώς όλα τα θέματα παραμένουν έωλα, χωρίς δέσμευση από μέρους Ομοσπονδίας (που η αλήθεια είναι ότι κάνει ότι μπορεί, αλλά συμπαρίσταται μόνον ηθικά απέναντί μας) ή της Πολιτείας με κίνδυνο η επόμενη χρονιά, να μας βρει εκτός από οικονομικά κατεστραμμένους, και περίγελο στα όμματα του κοινωνικού μας περίγυρου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας, το πρόβλημά μας φαντάζει ασήμαντο. Δεν είναι όμως. Γιατί δημιουργήθηκε από πράξεις και παραλείψεις ανθρώπων «σοβαρών» που έπαιξαν στις πλάτες ανθρώπων παιχνίδια που δεν τους αξίζουν. Κι αναφερόμαστε σε Παράγοντες που αγαπούν τον αθλητισμό, και το μεράκι τους είναι η καλαθοσφαίριση και η ανάπτυξή της στο χώρο όπου ζουν και δρουν και έλληνες αθλητές, που πλαισιώνουν ομάδες που συμμετέχουν στο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ελλάδος σε όλα τα αθλήματα.

Η θέση μας λοιπόν είναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της Α2, τουλάχιστον από τις 6 ομάδες που δεν έχουν λάβει την επιχορήγηση του 2010-2011 και καλούμε προς τούτο αλληλέγγυα και τα λοιπά σωματεία αλλά και τους αθλητές (και κυρίως αυτούς, γιατί όλη η προσπάθεια γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δεδουλευμένες απαιτήσεις τους) να συμμετάσχουν σε αυτή την στάση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, μέχρι επιτέλους ΚΑΠΟΙΟΣ ή ΚΑΠΟΙΟΙ να πάρουν την ευθύνη των πράξεών τους και να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News