default-image

Ξεκίνησε η Α2 με νικητές τους γηπεδούχους

Μπάσκετ
Ξεκίνησε η Α2 με νικητές τους γηπεδούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κίκι Κλαρκ έδωσε με το "καλημέρα" τα διαπιστευτήριά του με τη φανέλα του Περιστερίου, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 9/10 τρίποντα (!) στη νίκη επί της ΑΕΛ (106-69). Νίκη στο σουτ για Παπάγου και Εθνικό Πειραιά, σε μία αγωνιστική που οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο.

Η μεταγραφή του Κίκι Κλαρκ στο Περιστέρι χαρακτηρίστηκε ως η πλέον εντυπωσιακή του καλοκαιριού, στην Α2. Ο πολύπειρος γκαρντ δεν άργησε να δικαιολογήσει τον συγκεκριμένο τίτλο και να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο πρωτάθλημα, ήδη από την πρεμιέρα. Για την ακρίβεια, δεν χρειάστηκε παρά 18'59'' για να εντυπωσιάσει και να πλησιάσει σε μία ιστορική επίδοση.

Κι αυτό γιατί στην επιβλητική νίκη των "κυανοκίτρινων" επί της ΑΕΛ (106-69) θύμισε κάτι από... Αλφόνσο Φορντ, αφού πρόλαβε να σημειώσει 31 πόντους με 1/1 δίποντο, 9/10 τρίποντα (!) και 2/2 βολές. Τα υπόλοιπα, όπως καταλαβαίνετε, ήταν δευτερεούσης σημασίας για το παιχνίδι, στο οποίο απλά επιβεβαιώθηκε η τεράστια διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Ηρακλής τα "βρήκε σκούρα" για ένα ημίχρονο απέναντι στον Ερμή Αγιάς, αλλά στο β' μέρος οι "παλιοί" των γηπεδούχων έκαναν τη διαφορά. Το βασικό για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι πως πήρε τη νίκη (79-70), αποφεύγοντας το "πατατράκ" στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος. Το αυτό ισχύει επίσης για τη Δόξα Λευκάδας, που έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Πατρών (74-55) δίχως ιδιαίτερα προβλήματα.

Με τέσσερις αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, ο Παπάγου πήρε σπουδαία νίκη στο "Δαΐς" σε βάρος του Δούκα (71-69). Ένα παιχνίδι που δεν χωρούσε προβλέψεις (λόγω των πολλών αλλαγών και της πληθώρας νεαρών παικτών στις δύο ομάδες), κατέληξε να κριθεί στο φινάλε. Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το προβάδισμα, βρέθηκαν μπροστά με +2 (69-67) με ένα λεπτό να μένει στον αγώνα, αλλά σε εκείνο το σημείο ήταν που οι "Στρατηγοί" έκαναν το βήμα μπροστά και "καθάρισαν".

Το πιο... ιδιαίτερο παιχνίδι της πρεμιέρας έγινε στο Ψυχικό, εκεί όπου η τοπική ομάδα επιβλήθηκε του Αμύντα. Η ιδιαιτερότητα βέβαια δεν έχει να κάνει στη νίκη αυτή καθεαυτή, αλλά στο τελικό σκορ, που σίγουρα δεν παραπέμπει σε αγώνα της Α2. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα επιβλήθηκε με 50-38, δείχνοντας πως παρά τον πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ και τις μαζικές αλλαγές στο ρόστερ θα παραμείνει ανταγωνιστική. Για την ιστορία, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 18/58 σουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 9/54 σουτ!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Εθνικός Πειραιά απέφυγε τις εντός έδρας κακοτοπιές απέναντι στην Καστοριά (78-75), ενώ το Μαρούσι (84-68 τον Αρκαδικό) και ο Χολαργός (71-58) υπερασπίστηκαν την έδρα τους με τον δέοντα τρόπο.

Τα αποτελέσματα:

ΑΕΛ - Περιστέρι 69-106

Μαρούσι - Αρκαδικός 84-68

Ηρακλής - Ερμής Αγιάς 79-70

Χολαργός - Καρδίτσα 71-58

Δούκας - Παπάγου 69-71

Δόξα Λευκάδας - Απόλλων Πατρών 74-55

Εθνικός Πειραιά - Καστοριά 78-75

Ψυχικό - Αμύντας 50-38

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 14/10)

Αρκαδικός - ΑΕΛ

Ερμής Αγιάς - Μαρούσι

Καρδίτσα - Ηρακλής

Παπάγου - Χολαργός

Απόλλων Πατρών - Δούκας

Καστοριά - Δόξα Λευκάδας

Αμύντας - Εθνικός Πειραιά

Περιστέρι - Ψυχικό

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News