default-image

Mε τρίποντο του Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Ρόδο

Μπάσκετ
Mε τρίποντο του Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Ρόδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 5.6΄΄ έκανε το 79-80 επί του Κολοσσού η ομάδα του Μπαρτζώκα…

Ο Κολοσσός άγγιξε τη νίκη -μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση- απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά ο Σάσα Βεζένκοβ δεν άφησε το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήξει στην πλευρά των γηπεδούχων. Με εντυπωσιακή απόδοση και ασύλληπτα στατιστικά (33 πόντοι με 4/5 δίποντα, 7/10 τρίποντα και 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος και 1 μπλοκ) ο ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στα 5.6'' για το τέλος.

Ο Κολοσσός είχε μεν την τελευταία κατοχή της αναμέτρησης, αλλά το σουτ του Δημήτρη Κατσίβελη κατέληξε στο σίδερο, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής και τον Κολοσσό να ηττάται για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό του μετά από επτά διαδοχικές νίκες.

Ο αγώνας

Ο Κολοσσός έδειξε ευθύς εξαρχής πως δεν πρόκειται να φοβηθεί. Ο Χάρης Γιαννόπουλος έκανε σπουδαία δουλειά στην εκτέλεση, οι ψηλοί κυριαρχούσαν στο επιθετικό ριμπάουντ και κάπως έτσι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκε στο +7 (17-10 στο 8'). Ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα των ερυθρολεύκων έφερε γρήγορα την ανατροπή (22-23 στο 10'), αλλά αυτό δεν πτόησε τον Κολοσσό.

Με καλές επιλογές στην επίθεση και καλά ποσοστά ανέκτησε το προβάδισμα, βρίσκοντας απαντήσεις στην δράση τόσο του Σάσα Βεζένκοβ (11 πόντοι) όσο και του Κώστα Παπανικολάου (10 πόντοι). Με δεδομένα τα 4/13 τρίποντα και τη χαμένη μάχη των ριμπάουντ (8 επιθετικά ο Κολοσσός) μάλιστα, ο Ολυμπιακός είδε την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +4 (38-34).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο επιθετικός στι δύο πλευρές του παρκέ. Μαζί, ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε ένα βήμα μπροστά σκοράροντας κατά ριπάς, τόσο για δύο όσο και για τρεις.

Ούτε τα βελτιωμένα ερυθρόλευκα ποσοστά όμως, ούτε οι 16 πόντοι του αριστερόχειρα φόργουορντ στην περίοδο έφταναν στον Ολυμπιακό προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση. Κι αυτό γιατί ο Μάικλ Ντίξον και ο Τζέιμς Γιανγκ είχαν πάρει την εκτελεστική σκυτάλη, επιτρέποντας στον Κολοσσό να φτάσει μέχρι το +9 (46-37 στο 23') πριν κλείσει την περίοδο στο +3 (63-60 στο 30').

Το παιχνίδι ήταν πλέον θρίλερ, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει λύσεις από τη ρακέτα με τον Ταρίκ Μπλακ, αλλά τον Κολοσσό να απαντά κάθε φορά. Ο Κρις Κόφι μπορεί να μην σκόραρε πολύ άλλωστε, αλλά έδινε μεγάλες μάχες στα ριμπάουντ, δίνονες δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα του, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι υπόλοιπο για +5 (72-67) στα έξι λεπτά για το τέλος. Το μικρό μπλακ άουτ των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα μεγάλα καλάθια των φιλοξενούμενων (Ταρίκ Μπλακ & Γιαννούλης Λαρεντζάκης), έφεραν τον Ολυμπιακό στο +4 (73-76) με 2'13'' για το τέλος, υποχρεώνοντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλέσει τάιμ άουτ.

Η κίνηση του προπονητή του Κολοσσού απέδωσε άμεσα καρπούς αφού οι θαλασσί επέστρεψαν στο παρκέ με δύο σερί τρίποντα, για να ανακτήσουν το προβάδισμα (79-77) και να αυξήσουν κατακόρυφα την πίεση στην απέναντι πλευρά στο 1'25'' για το φινάλε.

Η νίκη κατέληξε στον Ολυμπιακό όμως, γιατί ο Σάσα Βεζένκοβ έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα στα 5.6'' για το τέλος. Ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο "μηδέν" αλλά αστόχησε από την περιφέρεια, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό της Καλλιθέας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 38-34, 63-60, 79-80.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News