Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και άγγιξε την πρώτη θέση

Μπάσκετ
Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και άγγιξε την πρώτη θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 68-66 του Παναθηναϊκού...

Το ντέρμπι που όλοι περίμεναν, το είδαν τελικά το βράδυ της Δευτέρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδωσαν μια μεγάλη μάχη στο Φάληρο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την νίκη (68-66) για την 8η αγωνιστική της Basket League και να αγγίζουν πλέον την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Στο 8-0 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (4-0 εντός και 4-0 εκτός έδρας), στο 5-2 έπεσαν οι πράσινοι (3-0 εντός και 2-2 εκτός) που είχαν ηττηθεί και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας

Με Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, με Γουόλτερς, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς, Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός. Ο Λιθουανός των πράσινων έκανε δύο γρήγορα φάουλ, ο Βούλγαρος των ερυθρόλευκων άνοιξε το σκορ με τρίποντο στο δεύτερο λεπτό και οι Κάναν - Μπέικον κέρδισαν τις εντυπώσεις στα πρώτα λεπτά με την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση (13-10 στο 7'), την ώρα που ο Φαλ "δεν έβλεπε" τον Παπαγιάννη σε ακόμα ένα συναπάντημά τους. Το 24-14 της πρώτης περιόδου ήταν αποτέλεσμα των οκτώ πόντων που είχαν οι Κάναν, Βεζένκοβ, Φαλ, με τους γηπεδούχους να έχουν εννέα πόντους από τα τέσσερα λάθη των φιλοξενούμενων.

Με τον Παπαγιάννη να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο σκοράρισμα και να σκοράρει ακόμη και τρίποντο, ο Παναθηναϊκός γύρισε τούμπα το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Γουόλτερς έγραψε το 26-27 στο 12', το μομέντουμ πήγε στην πλευρά των πράσινων, ο Ολυμπιακός δεν σούταρε καλά από την περιφέρεια (4/15 τρίποντα στο 18') και στο φινάλε του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα, με μία καταπληκτική δεύτερη περίοδο (11-24).

Ο Ράντονιτς άνοιξε το β' μέρος με τον Παπαγιάννη αντί του Γκουντάιτις, ο Έλληνας σέντερ έκοψε δύο προσπάθειες των Κάναν - Βεζένκοβ και το 1-2 σε τρία λεπτά (!) κράτησε τους πράσινους μπροστά. Μόνο που ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο στην άμυνα, οδήγησε τους αντιπάλους του σε διαδοχικά λάθη και με ένα σερί 8-0 ανέκτησε το προβάδισμα (44-40) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Πάρις Λι απάντησε με μεγάλα σουτ για το 47-48 στο 29' και στο τέλος της περιόδου οι δύο προπονητές έψαχναν πρωταγωνιστές για τα κρίσιμα, σε μία αναμέτρηση που δεν ήταν πολύ ποιοτική, αλλά ήταν πολύ... ντέρμπι.

Ένα τρίποντο του Γουόκαπ (51-50 στο 32') κι ένα κάρφωμα του ΜακΚίσικ στην επόμενη φάση οδήγησαν σε timeout του Ράντονιτς, για να βγει ελεύθερο σουτ του Γουίλιαμς που βρήκε σίδερο και να σκοράρει ο Βεζένκοβ για το +5. Ακολούθησαν μεγάλα καλάθια του Γουόλτερς, με τις άμυνες να έχουν "σφίξει" στον υπερθετικό βαθμό και τον Σλούκα να σκοράρει πολύ μεγάλο τρίποντο για το 60-56. Η κρίσιμη άμυνα βγήκε στα 97", μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Παναθηναϊκού, πριν ο Φαλ σκοράρει για το 62-57 και βάλει και γκολ-φάουλ για το 65-59.

Ακολούθησε ένα γρήγορο 4-0 του Παναθηναϊκού, με τον Λι να κλέβει τη μπάλα από τον Σλούκα και να σκοράρει για το 65-63, πριν ο Βεζένκοβ βάλει 2/2 βολές και ο Μπέικον σκοράρει τρίποντο με ταμπλό σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα. Ο Πίτερς είχε 1/2 βολές για το 68-66 και στην τελευταία επίθεση ο Μπέικον πήρε τη μπάλα, διέσχισε το γήπεδο, αλλά αστόχησε σε δύσκολο σουτ που θα έδινε την νίκη στην ομάδα του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Κάρδαρης, Θεονάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66

Πηγή sport 24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News