Μπάσκετ Α1

Μπάσκετ: Βόμβες... διασποράς σκάνε στο παρκέ

Οβίδες για παράνομο στοιχηματισμό στο άθλημα των «πολιτισμένων» μετά από καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ και ποστ του «DPG», ξεσηκώνουν την ΕΟΚ και προκαλούν τον εισαγγελέα

Οι οχετοί άνοιξαν και στο επί χρόνια θεωρούμενο πολιτισμένο μπάσκετ. Άγρια μαχαίρια. Από φαγωμάρες στον ΕΣΑΚΕ, μέχρι καταγγελίες από την ΑΕΚ για στημένα παιχνίδια στην ΕΟΚ που πλουμίζονται από αναρτήσεις του Γιαννακόπουλου. Το έχουν κάνει Ουκρανία από τις βόμβες να πέφτουν πάνω στο παρκέ .

Κι ακόμη ένας εισαγγελέας, μετά τα όσα καταγγέλλονται; Η φίλαθλη κοινωνία δεν δικαιούται να γνωρίζει τι συμβαίνει ακριβώς; Γίνονται μήπως παιχνιδάκια παραπληροφόρησης από ομάδες που δεν τα πηγαίνουν καλά; Όλα είναι ανοικτά σε ένα μέτωπο που λειτουργεί με μεθόδους ανορθόδοξου πολέμου. Γιατί να μην πούμε ότι δεν ακούγονταν αυτά με τα στημένα πολλών ειδών, από καιρό; Οι ελεγκτικοί φορείς έχουν την υποχρέωση να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

«Παράνομος στοιχηματισμός στο μπάσκετ, ιθύνων νους ο Λιόλιος»!

Σίγουρα το ποστ του «DPG» που λέει ότι εμπλέκονται παίκτες και, κυρίως, πολλοί διαιτητές, είναι από μόνο του ικανό να ανοίξει τη στρόφιγγα. Όπως και το gif που εμφανίζει το Πατρινό Καρναβάλι

«Έρχεται τσουνάμι αποδείξεων για παράνομο στοιχηματισμό στο μπάσκετ. Ιθύνων νους ο πρόεδρος της ΕΟΚ και το σκυλάκι του ονόματι Μαύρα… και πρωταγωνιστές πολλούς παίκτες αλλά κυρίως σφυρίχτρες!»

Η ΕΟΚ ορθώς ζητά από την ΚΑΕ ΑΕΚ να αποδείξει τις καταγγελίες της για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό μπάσκετ, όπως και ότι θα διαβιβάσει τα στοιχεία στ’ αρμόδια όργανα.

Η Ομοσπονδία θα καταθέσει φάκελο με τις ανακοινώσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ στον εισαγγελέα για διερεύνηση των καταγγελιών, ενώ ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στα γραφεία της ΕΟΚ για όσα συμβαίνουν στην Basket League για τις αδειοδοτήσεις που είχαν σουξέ στον ΕΣΑΚΕ.

Από την ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις τελευταίες ημέρες τις συνεχόμενες ανακοινώσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ, οι οποίες περιέχουν πλήθος καταγγελιών για τη Basket League, αλλά και το χώρου του ελληνικού μπάσκετ συνολικά.

Το ΔΣ της ΕΟΚ ως ο θεσμικός φορέας του αθλήματος στη χώρα, στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει άμεσα από την ΚΑΕ ΑΕΚ την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων όσων καταγγέλλει προκειμένου να τα καταθέσει, όπως ορίζει ο νόμος, στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Επίσης καταθέτει εντός της ημέρας όλο το φάκελο με τις ανακοινώσεις – καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ καθώς και των αντίστοιχων δημοσιευμάτων στον Εισαγγελέα για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Είναι αδιανόητο να παραμείνουν τόσο βαριές σκιές πάνω από το ελληνικό μπάσκετ, χωρίς να υπάρξει έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πραγματικά τις έχουν. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει».

-Την Τρίτη 21/6 και ώρα 12.00, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΟΚ.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι συνολικά οι εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ, με όσα συμβαίνουν στη Basket League με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων των ΚΑΕ αλλά και με τις «σκιές» που έχουν δημιουργηθεί από επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ομάδων και παραγόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια