Basket League: Φινάλε σήμερα στην κανονική περίοδο

Αθλητισμός
Basket League: Φινάλε σήμερα στην κανονική περίοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια τα σενάρια για την τελική κατάταξη σε playoffs και υποβιβασμό.

Ολοκληρώνεται απόψε η κανονική περίοδος της Basket League με τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής από τους οποίους θα προκύψει και η τελική κατάταξη.

Οι θέσεις 1-4 είναι ήδη «κλεισμένες» και η κατάταξη έχει «κλειδώσει», με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Κολοσσό και ΑΕΚ κατά σειρά. Ωστόσο υπάρχον εκκρεμότητες για την κατάταξη στις θέσεις 5-7, για την όγδοη και τελευταία θέση των playoffs και φυσικά για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Α2.

Για τις θέσεις 5-7 ερίζουν Προμηθέας, Άρης και Λάρισα, με τους Πατρινούς (12-12) να έχουν ρεπό και να περιμένουν τα αποτελέσματα των άλλων δύο για να κρίνουν την κατάταξη. Ο Άρης, που αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στην Πάτρα στο μοναδικό ματς που είναι στις 20:00, έχει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη θα είναι σίγουρα πέμπτος, αφού υπερτερεί τόσο σε απλή ισοβαθμία με τον Προμηθέα, όσο και σε τριπλή με τη Λάρισα. Σε περίπτωση ήττας, οι «κίτρινοι» θα είναι έβδομοι αν η Λάρισα νικήσει τον Ιωνικό στην έδρα της και έκτοι αν χάσουν και οι Θεσσαλοί.

Ο Προμηθέας, που θα είναι θεατής, μπορεί να τερματίσει από πέμπτος ως έβδομος. Πέμπτος θα είναι αν χάσουν τόσο ο Άρης όσο και η Λάρισα ή αν χάσει μόνο ο Άρης. Έκτος θα είναι με νίκη του Άρη και ήττα της Λάρισας, ενώ έβδομος αν κερδίσουν Άρης και Λάρισα, αφού μειονεκτεί σε τριπλή ισοβαθμία.

Η Λάρισα μπορεί να τερματίσει έκτη ή έβδομη. Στην έκτη θέση θα είναι εφόσον νικήσει τον Ιωνικό και έβδομη αν χάσει, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα.

Για την όγδοη και τελευταία θέση των playoffs, ερίζουν Περιστέρι και ΠΑΟΚ. Το Περιστέρι με νίκη επί του Λαυρίου στην έδρα του ή αν χάσει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στην Πυλαία θα είναι όγδοο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τερματίσει όγδοος μόνο αν κερδίσει την «Ένωση» και ταυτόχρονα το Περιστέρι χάσει.

Όσον αφορά στην μάχη για τη σωτηρία, που παίζεται μεταξύ των ισόβαθμων Ιωνικού και Ηρακλή; Οι Νικαιώτες υπερτερούν σε ισοβαθμία και έτσι σώζονται με νίκη στη Λάρισα ή αν χάσει ο Ηρακλής από τον Παναθηναϊκό στο Ιβανώφειο. Για να σωθεί ο «Γηραιός» θα πρέπει να κερδίσει τους πρωταθλητές, να χάσει ο Ιωνικός στη Λάρισα, αλλά και να πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς που τους έχουν αφαιρεθεί.

Το πρόγραμμα:

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 17:00

Ολυμπιακός – Κολοσσός 17:00

Λάρισα – Ιωνικός 17:00

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 17:00

Περιστέρι – Λαύριο 17:00

Απόλλων Πάτρας – Άρης 20:00

Ρεπό: Προμηθέας

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 21-1

2. Παναθηναϊκός 21-2

3. Κολοσσός 15-8

4. ΑΕΚ 13-10

5. Προμηθέας Πάτρας 12-12

6. Άρης 11-12

7. Λάρισα 11-12

8. Περιστέρι 9-14

9. ΠΑΟΚ 9-14

10. Λαύριο 8-15

11. Απόλλων Πάτρας 7-15

12. Ιωνικός 6-17

13. Ηρακλής 6-17

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News