Mία νίκη μακριά από το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Mία νίκη μακριά από το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους ο Ιωνικός…

Πέντε μέρες μετά τη νίκη - πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Ιωνικό για την 25η αγωνιστική της Basket League. Άδειοι από ενέργεια οι ερυθρόλευκοι, πήραν αυτό που ήθελαν (86-78), παρά το γεγονός πως έδωσαν (πολλά) δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Βλέπετε, ο Ιωνικός των επτά παικτών βρήκε τον τρόπο να γυρίσει από το -16 του ημιχρόνου και να πλησιάσει σε απόσταση βολής, στο -3, στα τρία λεπτά για το τέλος. Η αστοχία στα δίποντα όμως, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία των ερυθρολεύκων αρκούσαν για να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό μπροστά μέχρι το φινάλε και να του δώσουν τη νίκη.

Για τον Ολυμπιακό, εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Σάσα Βεζένκοβ για λόγους ξεκούρασης.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια και επιθετική διαύγεια στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να διατηρηθεί κοντά του (5-9 στο 6'). Πολύ γρήγορα όμως, το σκηνικό άλλαξε. Όσοι ήρθαν από τον πάγκο για τους ερυθρόλευκους έκαναν καλά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα το +11 (11-22) της πρώτης περιόδου, το οποίο μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στις αρχές της δεύτερης (16-32 στο 13'). Με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη (είχε 9 στο ημίχρονο), οι ερυθρόλευκοι δεν προβληματίζονταν πλέον, κι ας ήταν εύστοχος ο Νίκος Αρσενόπουλος στα σουτ που έπαιρνε (12 πόντοι με 5/7 σουτ στην ανάπαυλα). Κάπως έτσι, φτάσαμε στο +16 (34-50) του ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε 13/20 δίποντα, 6/14 τρίποντα και 16 ασίστ.

Για ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, καλή συμπεριφορά στην άμυνα και κατάφεραν να μείνουν σε απόσταση ασφαλείας. Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ έκαναν τα απολύτως απαραίτητα, με τον Ολυμπιακό να κλείνει την περίοδο στο +11 (53-64) και να δείχνει ικανός να "τελειώσει" τη δουλειά γρήγορα. Από την άλλη όμως, υπήρχε ένα σύνολο που δεν έδειχνε διάθεση να τα παρατήσει.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε την αρχή, ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες πήρε την σκυτάλη και οι δυο τους (μαζί με τα ξεσπάσματα του Βαγγέλη Τζόλου) αποφάσισαν να βάλουν "φωτιά" στο παιχνίδι στην τελευταία περίοδο. Σε τέτοιο βαθμό, που ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κυριαρχία στα ριμπάουντ (είχε 16 επιθετικά στο 35') για να μαζέψει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (70-74). Περισσότερη πίεση στην πλευρά του Ολυμπιακού όμως δεν υπήρξε, αφού ο Κώστας Σλούκας πήρε τις σωστές αποφάσεις.

Οι ερυθρόλευκοι διατηρήθηκαν σε θέση οδηγού μέχρι το φινάλε και πήραν τη νίκη, αναζητώντας πλέον ακόμη στα δύο τελευταία παιχνίδια για να έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην post season.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-22, 34-50, 53-64, 78-86.

Πηγή sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News