Τέταρτη στην κανονική περίοδο η ΑΕΚ

Μπάσκετ
Τέταρτη στην κανονική περίοδο η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nίκησε το Περιστέρι- Δείτε τι έγινε και στα άλλα τρία ματς που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγο…

Ο Μπράιαν Ανγκόλα γύρισε στα επίσημα ματς και η ΑΕΚ επικράτησε με 78-72 του Περιστερίου για να πάρει την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου. Ο Ηρακλής πάλεψε για 20 λεπτά όμως ο Προμηθέας πάτησε το γκάζι από τα τέλη της δεύτερης περιόδου και επικράτησε στην Πάτρα (78-69), με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο παραμονής του Γηραιού. Στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου ο Κολοσσός, που επικράτησε με 69-60 του ΠΑΟΚ για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον στόχο του Δικεφάλου για οκτάδα και playoffs.Ο Άρης ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε της Λάρισας με 82-70 και εξασφάλισε την έκτη θέση μία στροφή πριν από το τέλος.

Στις 20:00 ξεκινάει η αναμέτρηση Παναθηναϊκού Απόλλων Πάτρας ενώ αύριο θα γίνει το παιχνίδι Ιωνικού Νικαίας- Ολυμπιακού. Αναλυτικά:

ΑΕΚ- ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Stoiximan Basket League, ήταν ακριβώς αυτό που όλοι περίμεναν. Ντέρμπι, μέχρι το φινάλε, με την ΑΕΚ να παίρνει την νίκη επί του Περιστερίου (78-72) στην 25η αγωνιστική και να συνεχίζει με στόχο την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Στο 13-10 οι κιτρινόμαυροι (9-3 εντός και 4-7 εκτός έδρας), που σούταραν με χαμηλά ποσοστά, αλλά εκμεταλλεύθηκαν τις τετραπλάσιες βολές για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Στο 9-14 το Περιστέρι (4-7 εντός και 5-7 εκτός έδρας), που συνεχίζει να παλεύει για την οκτάδα, στην οποία θα μπει όπως όλα δείχνουν χάρη στις δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ.

Ο Μπράιαν Ανγκόλα επέστρεψε μετά από μήνες σε επίσημο αγώνα και πήρε 23 λεπτά, ο Ίαν Χάμερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ, ο Κίνο Κολόμ συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, την ώρα που το Περιστέρι έκλεινε τον αγώνα με 37% στο δίποντο και με μόλις επτά βολές απέναντι στις 28 των γηπεδούχων.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ

Είκοσι αγωνιστικά λεπτά άντεξε ο Ηρακλής που λύγισε από την ανωτερότητα του Προμηθέα στην Πάτρα (78-69) για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Παπαδάκης ήταν εξαιρετικός, όμως ο Φράνκαμπ ήταν καλύτερος και καθοριστικός για τους Πατρινούς, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι με το ενάμισι πόδι έξω από την Α1.

Πλέον ο Ηρακλής υστερεί στην ισοβαθμία με τον Ιωνικό και βλέπει βουνό το έργο παραμονής στην κατηγορία. Στο αγωνιστικό κομμάτι το κρεσέντο τριπόντων του Παπαδάκη στο πρώτο μισό δεν ήταν αρκετό, ο Προμηθέας βρήκε 19 πόντους από λάθη αντιπάλου και έχτισε σταδιακά διψήφια διαφορά. Πλέον οι Πατρινοί είναι στο 12-11 στη σεζόν, ενώ ο Ηρακλής στο 6-17, όλα αυτά μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίος σκόρερ για τον Προμηθέα ήταν ο Φράνκαμπ με 18 πόντους ενώ για τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Παπαδάκης με 21 πόντους και 5/7 τρίποντα.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΠΑΟΚ

Ανώτερος, πιο γεμάτος, σε καλύτερη κατάσταση, ο Κολοσσός επικράτησε με 69-60 του ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και πήρε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Στο 15-8 ανέβηκαν οι Ροδίτες (9-3 εντός και 6-5 εκτός έδρας), στο 9-14 έπεσαν οι Θεσσαλονικείς (6-5 εντός και 3-9 εκτός έδρας) που ξέρουν ότι ο στόχος της οκτάδας και της εισόδου στα playoffs δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να νικήσουν την ΑΕΚ, να χάσει το Περιστέρι από το Λαύριο και να νικήσει η Λάρισα τον Ιωνικό.

Σον Μίλερ και Τζόρνταν Φλόιντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές που κάλυψαν τα άσχημα ποσοστά τους από το τρίποντο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε τον Λοβ στους 21 πόντους (5/10 δίποντα, τρίποντα, 11/13 βολές) και κανέναν άλλο με περισσότερους από επτά.

ΑΡΗΣ- ΛΑΡΙΣΑ

Έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης επικράτησε με άνεση της μαχητικής Λάρισας (82-70) για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και πήρε νίκη που του κλειδώνει την έκτη θέση μία στροφή πριν από το φινάλε. Πλέον ο Άρης ανέβηκε στο 11-12 ενώ η Λάρισα έπεσε στο 10-12 και έχασε έδαφος για την είσοδό της στην οκτάδα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πλέον αποφύγει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα playoffs ενώ μπορεί να ελπίζει και στην 5η θέση (θα εξαρτηθεί από τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα την επόμενη αγωνιστική).

Ο Άρης από την άλλη έβαλε γερές βάσεις έχοντας για ακόμα ένα ματς εξαιρετικό τον Άντονι Κάουαν με 20 πόντους αλλά και τον Τζούστον με 19. Για τη Λάρισα ξεχώρισε ο Μούντι με 14 πόντους αλλά και ο Μάριτς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Πηγή sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News