Βήμα παραμονής έκανε ο Απόλλων Πάτρας

Μπάσκετ
Βήμα παραμονής έκανε ο Απόλλων Πάτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε εκτός έδρας τον Ιωνικό…

Διπλό που ισοδυναμεί με βήμα παραμονής πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πάτρας σε βάρος του Ιωνικού (96-82), στην έναρξη του β' γύρου της regular season στη Stoiximan Basket League. Με τον Γιώργο Τσαλμπούρη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Νίκο Δίπλαρο να προσφέρει εξίσου σε δημιουργία και εκτέλεση, οι μελανόλευκοι επιβλήθηκαν των κυανόλευκων για δεύτερη φορά φέτος, έχοντας τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η αστοχία του Γιουτζίν Τζέρμαν στοίχισε στον Ιωνικό, ο οποίος -μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα- υπέστη δεύτερη διαδοχική κομβική εντός έδρας ήττα και παρέμεινε σε αγχώδη κατάσταση, για το υπόλοιπο της regular season.

Όλα αυτά στο -κατά τα φαινόμενα- τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Χουγκάζ με τη φανέλα του Ιωνικού, αφού ο 21χρονος φόργουορντ αναμένεται να μετακομίσει άμεσα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Το παιχνίδι είχε από νωρίς εξαιρετικό ρυθμό, με τις επιθέσεις να αποδεικνύονται πολύ πιο συνεπείς σε σχέση με τις άμυνες. Ο γρήγορος ρυθμός πάντως δεν προβλημάτισε τον Απόλλωνα Πάτρας, που είχε καλή περιφερειακή λειτουργία κι έπαιρνε πολλά από πολλούς, την ίδια ώρα που ο Ιωνικός στηριζόταν ως επί το πλείστον στην ικανότητα του Κωστή Γόντικα κοντά στο καλάθι έως το "Χ" (25-25) της πρώτης περιόδου.

Οι μελανόλευκοι είχαν χτίσει την αυτοπεποίθησή τους, κάτι που φάνηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο από τα συνεχόμενα καλάθια που έβαλαν, με αποτέλεσμα το -2 (27-25 στο 11') να γίνει +8 (32-40 στο 15') μέσα σε τέσσερα λεπτά. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με δεδομένη κιόλας την αστοχία των γηπεδούχων από τα 6μ75 (3/12 τρίποντα), ο Απόλλωνας Πάτρας έμεινε σε θέση οδηγού, με το +6 (41-47) να έχει για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμπούρη, των 16 πόντων με 6/8 σουτ και 1/2 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι πήραν φωτιά, έβαλαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και έδειξαν σε θέση να "τελειώσουν" το παιχνίδια μια ώρα αρχύτερα. Το πατρινό προβάδισμα έφτασε μέχρι το +16 (50-66 στο 26'), αλλά πάνω στο σημείο που όλα έδειχναν να έχουν πάρει τη σειρά τους, ο Ιωνικός ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα σημείωσαν έντεκα αναπάντητους πόντους μέχρι το τέλος της περιόδου και μείωσαν στο -5 (61-66), έχοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για την ανατροπή και τη νίκη.

Με την ψυχολογία στη δική τους πλευρά, συνέχισαν να είναι σε απόσταση (σχεδόν) βολής μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (74-79 στο 34'), παρά το γεγονός κιόλας πως ο Γιουτζίν Τζέρμαν ήταν άστοχος. Την πιο κρίσιμη στιγμή όμως, ο Ιωνικός έχασε συνεχόμενα περιφερειακά σουτ. Έτσι, η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε περισσότερο, αλλά χάρη σε μίνι ξέσπασμα του Απόλλωνα Πάτρας, οδηγήθηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (75-87) με τρία λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί γράφτηκε κι ο επίλογος, αφού οι παίκτες του Ιωνικού δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα, την ενέργεια και τα... ποσοστά για να επιστρέψουν εκ νέου, με αποτέλεσμα τη δεύτερη φετινή νίκη του Απόλλωνα Πάτρας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-25, 41-47, 61-66, 82-96.

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News