Πέρασε από τη Ρόδο με νίκη ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Πέρασε από τη Ρόδο με νίκη ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε 69-87 του Κολοσσού...

Πατώντας γκάζι στο δεύτερο μισό του αγώνα και με όπλο την καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Ρόδο επικρατώντας του Κολοσσού με 87-69 για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέλος σε ένα αήττητο εντός έδρας σερί των Ροδιτών και στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για την 23η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε δίχως τους Σακίλ ΜακΚίσικ (αιμάτωμα στον δεξιό μηρό) και Σάσα Βεζένκοβ με τον δεύτερο να μην χρησιμοποιείται για προληπτικούς λόγους.

Ο Κολοσσός αντιστάθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό για κάτι παραπάνω από 20 αγωνιστικά λεπτά όμως στο τέλος μίλησε η πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων και οι λύσεις που είχαν στην επίθεση. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τις 10 στο πρωτάθλημα (10-1 το ρεκόρ του) την ώρα που ο Κολοσσός έπεσε στο 7-5. Κορυφαίος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τόμας Γουόκαπ που σημείωσε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ για τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Φλόιντ με 21 πόντους.

Ο αγώνας

Με πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +8 στα μισά της περιόδου (5-13). Ο Γουίλιαμς ήταν η κύρια απειλή στην επίθεση για τον Κολοσσό ενώ οι συνεχόμενοι πόντοι του Φλόιντ έφεραν τους γηπεδούχους πιο κοντά στο σκορ στα τέλη της πρώτης περιόδου (16-19). Βιαστικές επιθέσεις του Ολυμπιακού οδήγησαν σε λάθη και επέτρεψαν στην ομάδα της Ρόδου να πλησιάσει στον πόντο, παρά τα χαμηλά ποσοστά τους στα σουτ εντός παιδειάς. Η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων ήταν το κλειδί στην δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό όμως να ζεσταίνεται και να ανοίγει τη διαφορά με συνεχόμενους πόντους από τον Κώστα Σλούκα. Οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν ευκαιρίες και προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου μισού στο +12 (32-44).

Η ερυθρόλευκη άμυνα έγινε πιο σκληρή στο δεύτερο μισό και σε συνδυασμό με μεγάλα καλάθια από τους Ντόρσεϊ και Γουόκαπ, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους και έδωσε "αέρα" στον Ολυμπιακό. Η διαφορά των δύο ομάδων μέσα στη ρακέτα ήταν εμφανής με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται στο 100%. Ο Γουόκαπ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με double-double, την ώρα που ο τεχνικός της Ρόδου, Ηλίας Καντζούρης χρησιμοποίησε όλους του τους παίκτες για τελευταία λεπτά του αγώνα που έκλεισε με ερυθρόλευκη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 32-44, 45-63, 69-87

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News