Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

Μπάσκετ
Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε στο κατάμεστο «Παλατάκι» με 96-64…

Το ντέρμπι που περίμενε η Θεσσαλονίκη, το ντέρμπι που περίμενε η μπασκετική Ελλάδα, δεν έγινε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ πάτησε τον Άρη (96-64) στην 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, στην γεμάτη PAOK Sports Arena, με μια επιβλητική, πληθωρική και πολλά υποσχόμενη εμφάνιση που δεν άφησε στους κιτρινόμαυρους περιθώρια για να ελπίζουν σε κάτι ιδιαίτερο από αυτόν τον αγώνα.

Στο 3-6 ανέβηκε ο ΠΑΟΚ που προσπαθεί να μαζέψει το χαμένο έδαφος από το δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, στο 4-5 έπεσε ο Άρης που έχασε από νωρίς την επαφή με τον αντίπαλό του, βρέθηκε στο -18 στο έκτο λεπτό και στο -23 στο τέλος της πρώτης περιόδου και δεν είχε το ταλέντο, το βάθος και την πνευματική ισορροπία για να αντιδράσει. Ντιλέο, Γιάνκοβιτς, Ογκμπέιντε ξεχώρισαν, με τον Μάντζαρη να ακολουθεί, την ώρα που πλην των Κάουαν - Κέλι, ουδείς μπορεί να νιώθει καλά για την προσπάθειά του από τον Άρη.

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο ματς. Το 11-0 στο τρίτο λεπτό ενθουσίασε τον ήδη "καυτό" κόσμο στο Παλατάκι, με τον Καστρίτη να καλεί timeout, αλλά να μη βλέπει κάτι να αλλάζει. Το 20-2 στο έκτο λεπτό ήταν... σοκαριστικό, το 29-6 της περιόδου επιβλητικό, οι γηπεδούχοι είχαν 8/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/5 βολές, 8 ασίστ για δύο λάθη και οι φιλοξενούμενοι 3/5 δίποντα, 0/7 τρίποντα, μία ασίστ και έξι λάθη.

Δύο σουτ από Μάντζαρη και Ντιλέο εκτόξευσαν την διαφορά στους 29 (46-17 στο 17'), την ώρα που ο Άρης δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα βασικά με τον σωστό τρόπο. Η μπάλα έμενε στα χέρια του παίκτη που ντρίμπλαρε, ο Χάνλαν δεν είχε ρυθμό, ο Καστρίτης δεν είχε βάθος στον πάγκο για... αλχημείες, ο Καμπερίδης έβαλε νέο τρίποντο για το 49-19 και το 54-26 του ημιχρόνου δεν άφηνε στους κιτρινόμαυρους περιθώρια αισιοδοξίας. Με 1/14 τρίποντα και με μία ασίστ για οκτώ λάθη, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε 74% στα συνολικά σουτ και 14 τελικές πάσες, το ντέρμπι είχε πράγματι κριθεί.

Δεν άλλαξε κάτι στο τρίτο δεκάλεπτο, έστω κι αν ο Άρης λειτούργησε καλύτερα στην επίθεση. Η άμυνά του συνέχισε να είναι κάκιστη, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα γύρω από τους 30 πόντους και έφτασε δια περιπάτου στο θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο που έμενε, το μόνο που ζητούσε ο κόσμος των γηπεδούχων ήταν η κατοστάρα, αυτή δεν επιτεύχθηκε, αλλά ουδείς στενοχωρήθηκε σε μια τόσο εντυπωσιακή βραδιά. Εντός και εκτός παρκέ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64

Πηγή: sport24

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News