Basket League: Χάλασε την γιορτή του Περιστερίου ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Basket League: Χάλασε την γιορτή του Περιστερίου ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός πέρασε απο το Περιστέρι με 67-93

Μπορεί το Περιστέρι να γιόρταζε εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά το πάρτι εντός παρκέ το είχαν στήσει οι παίκτες του Ολυμπιακού, που από νωρίς επέβαλαν τον δικό τους… νόμο, στηριζόμενοι στην εξαιρετική τους άμυνα και τις απλές επιλογές στην επίθεση, αλλά και τις έξτρα επιθέσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ. Μάρτιν και Βεζένκοφ έβρισκαν τους διαδρόμους στο αντίπαλο καλάθι και με καλάθι του τελευταίου ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (4-15), ενώ στο… παιχνίδι μπήκε και ο Σλούκας που με δύο συνεχόμενα τρίποντα διαμόρφωσε το 7-23. Το Περιστέρι είχε τη δική του αντίδραση στο τελευταίο σουτ της περιόδου, με το τρίποντο του Σαλούστρου να διαμορφώνει το 13-28.

Το μοτίβο στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε, καθώς επιθετικά το Περιστέρι δεν έβρισκε λύσεις, αφού η άμυνα των φιλοξενούμενων έπαιρνε «άριστα», ενώ όποιος έμπαινε από τους «ερυθρόλευκους» είχε διάθεση να προσφέρει, με τους ΜακΚίσικ και Πρίντεζη να φτάνουν τη διαφορά πάνω από τους 20 (16-37). Με νέο καλάθι του Πρίντεζη η διαφορά έφτασε στους 23 (18-41) και κάπου εκεί επήλθε η χαλάρωση των φιλοξενούμενων, με τους Περιστεριώτες να δείχνουν σημάδια ζωής, κλείνοντας το ημίχρονο στο 26-44.

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έκρινε μια και καλή την αναμέτρηση, αφού αυτή χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, το Περιστέρι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, μειώνοντας μέχρι και στους 15 πόντους (34-49), αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός με τον Ντόρσεϊ να σεληνιάζεται από τα 6,75. Με τον Αμερικανό να σκοράρει κατά ριπάς και τον Βεζένκοφ να παίζει με σοβαρότητα… Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» έκριναν το ματς, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 27 (34-61) και την περίοδο να ολοκληρώνεται με το 42-68.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους προπονητές των δύο ομάδων να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα, με το πιο ενδιαφέρον συμβάν να αποτελεί η κόντρα ανάμεσα στον Χάγκινς και τον Λαρεντζάκη, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να σπρώχνει εκτός φάσης ουσιαστικά τον Αμερικανό και να χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ. Τελικά, η διαφορά έφτασε και στους 30 (60-90) με το τρίποντο του Ζαν-Σαρλ, με το σκορ να κλείνει στο 67-93 με ένα τρίποντο του Πρίντεζη.

Οι διαιτητές: Πιτσίλκας - Τσολάκος - Καρπάνος.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 26-44, 42-68, 67-93.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News