Μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί της ΑΕΚ

Μπάσκετ
Μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί της ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλό στη Θεσσαλονίκη για τον Κολοσσό επί του Άρη…

Ο ψυχωμένος Απόλλωνας Πάτρας, με πρώτο σκόρερ τον Νίκο Δίπλαρο των 22 πόντων επικράτησε της ΑΕΚ με 84-68 στην Πάτρα για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα, βρήκαν στη συνέχεια τον τρόπο να πάρουν τα ηνία του ματς και να επιβληθούν της Ένωσης που παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παρκέ.

Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτικός για τους Πατρινούς προσφέροντας μάλιστα την φάση του αγώνα με ανάποδο καλάθι αλά Μάικλ Τζόρνταν και τελειώνοντας το ματς με 22 πόντους. Για την ΑΕΚ, ο Νίκος Παππάς έκανε μεγάλη προσπάθεια με 17 που όμως δεν ήταν αρκετοί.

Με ντάμπλ σκορ (5-10) και πρώτο βιολί τον Γέλοβατς μπήκε η ΑΕΚ στο ματς, εκμεταλλευόμενη και την αστοχία του Απόλλωνα στην επίθεση με τα πολλά χαμένα τρίποντα. Οι παίκτες του Δέδα είχαν εξαιρετική αλληλοκάλυψη και πίεσαν ιδιαίτερα στην άμυνα τους γηπεδούχους. Λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι μείωσαν, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και με τον Χάμερ να δείχνει τα πρώτα θετικά στοιχεία ιδιαίτερα στην άμυνα, έκλεισε τα πρώτα 10 αγωνιστικά λεπτά στο +5 (17-22). Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και με ένα σερί 5-0 έφερε το ματς στα ίσα (22-22). Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με πέντε πόντους (29-24) και να κλείσουν το πρώτο μισό στο +11 (46-35).

Με τον Δίπλαρο να είναι εκπληκτικός για τους Πατρινούς και να βάζει τρελά καλάθια για τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ πήγαινε σε απελπισμένες επιθέσεις της τελευταίας στιγμής και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στον γρήγορο ρυθμό που είχε το ματς. Μάλιστα ο Δίπλαρος με τρελό ανάποδο καλάθι αλά ΝΒΑ έδωσε το highlight της αναμέτρησης και ξεσήκωσε το κοινό της Πάτρας. Οι Πατρινοί συνέχισαν ακάθεκτοι, η ΑΕΚ δεν έβγαζε αντίδραση και ο Απόλλωνας πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-22, 46-35, 62-56, 84-68

Σπουδαίο διπλό ο Κολοσσός

Σπουδαία νίκη πήρε στη Θεσσαλονίκη ο Κολοσσός που επικράτησε του Άρη με 85-81 για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι Ροδίτες έχοντας τον Μομίροφ πρώτο σκόρερ που τέλειωσε το ματς με 19 πόντους, άντεξαν την πίεση του Άρη που απειλούσε σε όλο το ματς και έφυγαν με ένα τεράστιο διπλό που σήμανε παράλληλα και την δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Με το ματς να είναι ντέρμπι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, η ομάδα της Ρόδου πάτησε γκάζι από τα τέλη της τρίτης περιόδου και έφυγε από το "Nick Galis Hall" με το ροζ φύλλο αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ήταν ο Χάνλαν με 33 πόντους που όμως δεν έφτανε για να δώσει στους Θεσσαλονικείς τη νίκη. Για τον Κολοσσό, πέρα από τον Μομίροφ των 1 πόντων ξεχώρισε και ο Τιλί με 17 πόντους.

Φορτσάτοι μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ματς εξασφαλίζοντας από νωρίς μία διαφορά κοντά σε διψήφια νούμερα (13-4). Με πρώτο σκόρερ για ακόμα ένα ματς τον Χάνλαν που έπειτα από πέντε αγωνιστικά λεπτά είχε 7 πόντους, ο Άρης πήρε τα ηνία του ματς από νωρίς, ωστόσο ο Κολοσσός Ρόδου αντέδρασε και έφερε τη διαφορά στους δύο πόντους στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου (19-17). Στο δεύτερο δεκάλεπτο το ματς ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και να κλείνουν το πρώτο μισό με διαφορά μόλις ενός πόντου για τους γηπεδούχους (39-38).

Με την επιστροφή του από τα αποδυτήρια, ο Κολοσσός μπήκε πιο αποφασισμένος στο ματς και άρχισε σιγά-σιγά να χτίζει μία διαφορά. Ο Άρης έδειξε παγιδευμένος στην άμυνα της ομάδας από την Ρόδο ενώ έψαχνε λύσεις στην επίθεση κυρίως με τον Χάνλαν. Οι Ροδίτες συνέχισαν το έργο τους, πίεσαν πολύ στην άμυνα και έφτασαν σε ένα σπουδαίο διπλό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 39-38, 57-67, 85-81.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News