Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα τα βλέμματα στην Basket League

Μπάσκετ
Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα τα βλέμματα στην Basket League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή ξεχωρίζει στην 3η αγωνιστική…

Δυνατές αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Η αρχή θα δοθεί σήμερα στις 17:00 με δύο ματς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Ο Άρης υποδέχεται τον Κολοσσό, με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1. Μετά την εξαιρετική πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν 93-83 στην παράταση από τον Ιωνικό στη Νίκαια, ενώ από την άλλη οι Ροδίτες έσπασαν το… ρόδι φέτος, επικρατώντας 73-56 του Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον Σιδηροηλία, ενώ αμφίβολος είναι και ο Σχίζας.

Την ίδια ώρα στην «Περιβόλα», η ομάδα του Νίκου Βετούλα φιλοξενεί την ΑΕΚ. Στο 1-1 είναι και οι δύο μέχρι στιγμής, με τους νεοφώτιστους να είναι ένα επικίνδυνο σύνολο και να είναι διατεθειμένοι να μην παραδοθούν εύκολα, ειδικά όταν παίζουν στο γήπεδό τους. Η «Ένωση» θα έχει για πρώτη φορά στο ρόστερ της τον Ίαν Χάμερ, αλλά θα λείψει ένας παίκτης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας κλείνει με το δυνατό παιχνίδι στην Πυλαία, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή. Αναμέτρηση με μεγάλη σημασία και για τους δύο, καθώς αμφότεροι «καίγονται» για την πρώτη νίκη της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη! Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι στο 0-2 στη Stoiximan Basket League, ενώ μετράει ισάριθμες ήττες και στο Basketball Champions League. Μάλιστα ο Άρης Λυκογιάννης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ζερμέιν Λοβ και Τζος Κάρτερ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον «Γηραιό», ο οποίος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε ρεπό, αλλά την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε 79-76 στο «Ιβανώφειο» από το Περιστέρι, ενώ ηττήθηκε και στο FIBA Europe Cup από τη Λέιντεν.

Εξίσου δυνατές αναμετρήσεις έχει και το αυριανό πρόγραμμα . Το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο στις 17:00, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Προμηθέα. Αμφότεροι είναι στο 2-0, με τους «ερυθρόλευκους» να προέρχονται από την απαιτητική «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα και τους Πατρινούς να βλέπουν το συγκεκριμένο ματς ως ένα πολύ δυνατό κρας τεστ, ενόψει της πρεμιέρας τους στο φετινό Eurocup στην έδρα της Βαλένθια (19/10).

Την ίδια μέρα και στις 20:00 η Λάρισα θα φιλοξενήσει το Λαύριο. Οι δυο είναι στο 1-1 και έρχονται από ήττες. Η μεν ομάδα του Παπανικολόπουλου ηττήθηκε από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, ενώ από την άλλη το σύνολο του Σερέλη γνώρισε την εντός συντριβή από τον Ολυμπιακό.

Τέλος, η 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώνεται στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προέρχεται από τη διπλή περιοδεία στην Ισπανία απέναντι σε Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα, φιλοξενεί τον Ιωνικό Νικαίας, με την ψυχολογία του να είναι στα ύψη μετά τη νίκη στη Μονς για το FIBA Europe Cup, στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 37 χρόνια. Ο Έβανς και πιθανότατα ο Φέρελ θα είναι εκτός πράσινου ρόστερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 16/10

Άρης-Κολοσσός Ρόδου (17:00)

Απόλλων Πάτρας-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ-Ηρακλής (20:00)

Κυριακή, 17/10

Ολυμπιακός-Προμηθέας Πάτρας (17:00)

Λάρισα-Λαύριο (20:00)

Δευτέρα, 18/10

Παναθηναϊκός-Ιωνικός Νικαίας (19:30)

Ρεπό: Περιστέρι

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News