Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί τoυ ΠΑΟΚ

Μπάσκετ
Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί τoυ ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «πράσινοι» συνέτριψαν 96-67 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ…

Συνέχεια στο σερί νικών που έχει στις αναμετρήσεις του με τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» νίκησαν με το εντυπωσιακό 96-67 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, έφτασαν στη 18η συνεχόμενη επιτυχία τους επί του «δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το παιχνίδι, με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, ήταν μια καλή… προπόνηση για τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα, για τους οποίους αποτέλεσε μέρος της προετοιμασίας για την αναμέτρηση της ερχόμενης Παρασκευής (13/11) με την Αναντολού Εφές για τη Euroleague στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ και με δεδομένη τη διαφορά ποιότητας, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, γνωρίζοντας βαριά ήττα.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σαντ-Ρος, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους (όλοι στο πρώτο δεκάλεπτο) και τον ακολούθησαν οι Μήτογλου και Παπαπέτρου με 13 και 12 αντίστοιχα. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λοβ με 17 πόντους, ενώ 15 είχε ο Τέρνερ.

Το ματς:

Με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος να κάνει «πράματα και θάματα», ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, μετά το πρώτο τρίλεπτο και το 7-7, «πάτησε γκάζι» και μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε σερί 16-4, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή (23-11). Ο Κουβανός γκαρντ ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος, αφού είχε πετύχει τους 15 πόντους της ομάδας του, όντας αλάνθαστος (4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή). Οι «πράσινοι» είχαν 10/14 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο «δικέφαλος», μετά το καλό ξεκίνημα, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, έχοντας 5/15.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα να «βγάζουν» την ποιότητά τους και σταδιακά να ανεβάζουν τη διαφορά, προσφέροντας παράλληλα και θέαμα σε όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τις τηλεοράσεις. Τη σκυτάλη από τον Σαντ-Ρος στο σκοράρισμα πήραν οι Μήτογλου και Παπαπέτρου, όντας και αυτοί αλάνθαστοι στα σουτ που επιχείρησαν. Το +12 του δεκαλέπτου, έγινε +20 (44-24) στο 15’, δυόμισι λεπτά πριν το τέλος έγινε διπλό σκορ (48-24), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται, με τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού να είναι στο +23 (51-28). Οι παίκτες του Κώστα Μέξα δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και σε συνδυασμό με την αστοχία και τα λάθη, έμειναν από νωρίς πολύ πίσω.

Με κάρφωμα του Παπαγιάννη, η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους (61-31), τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν το «πόδι από το γκάζι» και παρά τις απουσίες των Μπέντιλ, Όγκαστ και Βουγιούκα, ο Γιώργος Βόβορας προσπάθησε να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση, αφού του το επέτρεπε και η μεγάλη διαφορά. Νέντοβιτς και Γουάιτ ήταν αυτοί που «τράβηξαν» στο σκοράρισμα στην τρίτη περίοδο, η οποία έκλεισε με σκορ 77-50. Από πλευράς ΠΑΟΚ, αυτοί που βγήκαν μπροστά, αλλά όταν τα πάντα είχαν κριθεί ήταν οι Λοβ, Γκρίφιν και Τέρνερ.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος και τη χαλαρότητα των γηπεδούχων, «έτρεξε» ένα μεγάλο σερί 10-0 μέσα σε δύο λεπτά, μειώνοντας σε 77-60 και αναγκάζοντας τον Γιώργο Βόβορα να καλέσει τάιμ άουτ. Άμεσα, οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν και μέσα στο επόμενο τρίλεπτο η διαφορά έφτασε στο +25 (88-63). Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη με τελικό σκορ 96-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 51-28, 77-50, 96-67.

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News