Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Προμηθέα υπέγραψε ο Κουρουπάκης

Μπάσκετ
Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Προμηθέα υπέγραψε ο Κουρουπάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία εξέλιξη για τον Χανιώτη αθλητή…

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε με τον Προμηθέα Πατρών α ο Περικλής Κουρουπάκης συνεχίζοντας για τρίτη σερί χρονιά στην ομάδα της Πάτρας.

Οι άνθρωποι του Προμηθέα πιστεύουν στο ταλέντο του Χανιώτη φόργουορντ/σέντερ, τον οποίο απέκτησαν το καλοκαίρι του 2018 από τον ΟΑΧ. Ο 18χρονος αθλητής αναδείχθηκε από το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Συλλόγου "Νους" που λειτουργεί ο Προμηθέας.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα έχει ως εξής:

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε ο Περικλής Κουρουπάκης, που θα παραμείνει για 3η χρονιά στην οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας.

Ο γεννημένος την 12η Αυγούστου 2002 στα Χανιά, ύψους 2,06, power forward/center, ήρθε στον Προμηθέα το καλοκαίρι του 2018 από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων και αναδείχθηκε από το πρότυπο Πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Συλλόγου «Νους». Κατέκτησε με τη φανέλα του Προμηθέα την 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων το 2020 και την 4η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων το 2019, ενώ στις αρχές του 2020 συμμετείχε στο προκριματικό Όμιλο της «Ευρωλίγκας των Μικρών» (ANGT) στο Μόναχο ANGT) στο Μόναχο. Επίσης, αγωνίστηκε στην Ανδρική ομάδα του Προμηθέα 2014 (θυγατρική του Προμηθέα), με τον οποίο, το 2019, κατάκτησε την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 ΕΣΚΑ-Η, ενώ το 2020 πριν τη διακοπή ισοβαθμούσε στην κορφή με την Σφήκα Αμαλιάδας.

Επιπλέον, κατά την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά 2019-20 ο Περικλής είχε συμμετοχή και στην Ανδρική ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια της Basket League, περίπου 19 λεπτά στο σύνολο, σκοράροντας 8 πόντους και μαζεύοντας 2 ριμπάουντ, ενώ στο 7 DAYS EuroCup είχε 6 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 3 παιχνίδια και 27 λεπτά συμμετοχής στο σύνολο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News