Basket League: Δύο θα ανέβουν ένας θα υποβιβαστεί

Αθλητισμός
Basket League: Δύο θα ανέβουν ένας θα υποβιβαστεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποφάσισαν η ΚΑΕ στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες (και ποιες) θα συμμετάσχουν στη Basket League 2020/21, γνωρίζουμε όμως ότι στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Πέμπτης (30/7) αποφασίστηκε να υποβιβαστεί μία και να προβιβαστούν δύο για τη μεθεπόμενη περίοδο, τη σεζόν 2021/22 δηλαδή.

Αυτή τη στιγμή, 30 Ιουλίου του 2020, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα το Ρέθυμνο και ο Ήφαιστος, ενώ ο Διαγόρας Δρυοπιδέων που είχε κερδίσει ως δεύτερος της Α2 το δικαίωμα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία παραχώρησε τη θέση του στον Ιωνικό Νικαίας. Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάποιες εξαιτίας της πανδημίας, κάποιες άλλες από τα συσσωρευμένα χρέη των προηγούμενων ετών, οπότε ουδείς μπορεί να μαντέψει με ασφάλεια πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή και ενώ η διορία έχει ήδη μετατεθεί από τις 30 Ιουνίου στις 30 Ιουλίου.

Ναι, σήμερα εκπνέει θεωρητικά η διορία για να κατατεθούν οι φάκελοι συμμετοχής, ωστόσο είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι θα προκύψει και νέα παράταση μετά από τη σημερινή εν εξελίξει συνεδρίαση. Η εκκίνηση της σεζόν αναμένεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ ένα Σούπερ Καπ σε μορφή Final Four με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Προμηθέα και του Περιστερίου που θα λειτουργήσει ως τουρνουά προετοιμασίας για τις τέσσερις ομάδες.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News