Αποβάλλεται η Λάρισα από την Basket League

Μπάσκετ
Αποβάλλεται η Λάρισα από την Basket League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της σύνθεσης του μετοχικού κεφαλαίου της. Δεσμευτική η απόφαση, έμειναν δώδεκα ομάδες

Ακόμη μία ομάδα που υπολογιζόταν για το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League αποτελεί... παρελθόν. Πρόκειται για τη Λάρισα, που συμμετείχε το 2019/20 στην πρώτη κατηγορία, δεν θα βρίσκεται όμως σε αυτό του 2020/21.

Η ΕΕΑ έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου, μέσω του οποίου ζητάει την αποβολή της ΚΑΕ Λάρισα από την Basket League λόγω της σύνθεσης του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόκειται για μια απόφαση που είναι απολύτως δεσμευτική και απλώς ζητάει την τυπική... έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, όπως έγινε με το παράδειγμα του Ιωνικού Νικαίας -αυτός βέβαια θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία μετά τη συμφωνία με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για την αγορά του ΑΦΜ του.

Έτσι, αυτήν την στιγμή δώδεκα (12) ομάδες απομένουν για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, από τις δεκατέσσερις (14) που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια (έχουν αποχωρήσει το Ρέθυμνο Cretan Kings, ο Ήφαιστος Λήμνου και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μόλις χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου, η Λάρισα είχε λάβει τη διαβεβαίωση πως θα είναι κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα και έκανε τον απαραίτητο σχεδιασμό. Σήμερα όμως ήρθε η απόφαση - σοκ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News