Μπάσκετ Α1

Τι πρότεινε η ΕOΚ στον ΕΣΑΚΕ για την Basket League

Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων στην Α1 χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της 21ης Μαΐου προκάλεσε αντιδράσεις, συζητήσεις, τριγμούς στο ελληνικό μπάσκετ απ' όσα ειπώθηκαν, αποφασίστηκαν και έμειναν ανοιχτά για το μέλλον. Η συμφωνία των ΚΑΕ της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ να ζητήσουν από την ΕΟΚ τις δύο ομάδες που θα προβιβαστούν από την Α2 στην Α1 χωρίς να υπάρχει δικαίωμα αντικατάστασης σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να είναι έτοιμοι να καταθέσουν την πρότασή τους στις αρχές της εβδομάδας που πλησιάζει.

Η ΕΟΚ, η οποία έχει ανακοινώσει την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, θα ζητήσει τον προβιβασμό του Χαρίλαου Τρικούπη, της ομάδας που βρισκόταν στην κορυφή με 40 βαθμούς και ρεκόρ 19-2. Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου είχαν απόσταση τριών βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, υπερτερούσαν και σε πιθανή ισοβαθμία, οπότε είχαν σχεδόν κλειδώσει όχι μόνο την άνοδο, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου.

Η δεύτερη ομάδα που θα στείλει στην Α1 η ΕΟΚ θα είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο οποίος ακολουθούσε τον Χαρίλαο Τρικούπη (ρεκόρ 16-5) έχοντας και εκείνος διαφορά τριών βαθμών από το τρίτο Ψυχικό. Από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ θεώρησε ότι την απόφαση πρέπει να την πάρει η ΕΟΚ, οι παράγοντές της έκριναν ότι έπρεπε να επιλέξουν τις ομάδες που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα κι αυτό θα κάνουν με αποτέλεσμα να τελειώνει οριστικά και το θέμα του Ολυμπιακού που μένει στην Α2 για άλλη μια σεζόν.

Θυμίζουμε ότι στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε πως δεν θα τεθεί ζήτημα αντικατάστασης ομάδας που ενδεχομένως δηλώσει κώλυμα και δεν θέλει να συμμετάσχει στην Α1. Προς το παρόν ο Χαρίλαος Τρικούπης κάνει σκέψεις μετακόμισης από το μικρό κλειστό του Μεσολογγίου στο μεγαλύτερο της Άρτας που άνοιξε τις θύρες του το φθινόπωρο του 2018, έχει χωρητικότητα 1200 θέσεων και πληροί τα κριτήρια που χρειάζονται για να φιλοξενήσει αγώνες της Basket League από την περίοδο 2020/21.

Όσο για τον Διαγόρα; Προς το παρόν το τοπίο στην περίπτωση της ομάδας που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στο κλειστό του Αιγάλεω είναι πολύ θολό. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ σκοπεύει να βάλει αυστηρούς κανονισμούς για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα, με minimum μπάτζετ 800.000 ευρώ και εγγυητική 60+140 χιλιάδων.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια