Μπάσκετ Α1

Νέα αναβoλή στη δίκη Γιαννακόπουλου – Σπανούλη

Στα δικαστήρια βρέθηκαν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι…

Αυτή τη φορά, η πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε να αναβληθεί η υπόθεση, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης, Αρ. Τζαννετή, ο οποίος όπως υποστηρίχθηκε, παρίσταται σε άλλη υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο. Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου, η οποία επεσήμανε εύλογα τον αριθμό των αναβολών που έχουν ήδη δοθεί.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε πάρει επτά αναβολές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη εκείνη της 7ης Οκτωβρίου 2019.

Η αρχική δικάσιμος για το περιστατικό της 2/5/2015 και της φραστικής επίθεσης προς τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77 στο ΟΑΚΑ) ήταν η 23/9/2016. Οι έξι πρώτες αναβολές προέκυψαν μία φορά λόγω απουσίας μαρτύρων και άλλες πέντε φορές λόγω παρελεύσεως ωραρίου δικαστικών γραμματέων.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος καθώς και ο αντιπρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας όπως και ο Γενικός Διευθυντής, Νίκος Λεπενιώτης. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, το Νομικό Επιτελείο εκπροσώπησε, η δικηγόρος Μαργαρίτα Θάνου.

Πρόεδρος: "Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει όμως. Εχει πάρει ήδη πέντε αναβολές λόγω παρέλευσης ωραρίου, μία μετά από κώλυμα του κατηγορούμενου και ακόμα μία, επειδή δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες. Δεν ευθύνεται βέβαια ο κατηγορούμενος, αλλά πρέπει να γίνει...".

Εισαγγελέας: "Με τον νέο κώδικα ποινική δικονομίας δεν υπάρχει περιορισμός για την αναβολή στο πρόσωπο του κατηγορούμενου. Για αυτό αυτό προτείνω να αναβληθεί η υπόθεση με το 349 ΚΠΔ, με την επισήμανση ότι δεν μπορεί συνέχεια να αναβάλλεται η υπόθεση".
Τον λόγο έλαβε και η πλευρά του Βασίλη Σπανούλη, η οποία ζήτησε να δοθεί μία σύντομη δικάσιμος προκειμένου να μην χαθεί η προθεσμία για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή προς υπεράσπιση της κατηγορίας. Τελικά το δικαστήριο ανέβαλε για την 29η Απριλίου του 2020.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια