Ρέθυμνο Cretan Kings: Έτοιμο για το αυριανό παιχνίδι με το Περιστέρι

Μπάσκετ
Ρέθυμνο Cretan Kings: Έτοιμο για το αυριανό παιχνίδι με το Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος χρίζει φαβορί τους φιλοξενούμενους…

To πρώτο του επίσημο παιχνίδι δίνει αύριο (15:45 ΕΡΤ2 BL Show και διαδικτυακά από το ERTPlay 4) στο «Μελίνα Μερκούρη» το Ρέθυμνο Cretan Kings, που στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής φιλοξενεί το Περιστέρι .

Στην ομάδα του Ρεθύμνου γνωρίζουν ότι το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να χρίζει φαβορί της αναμέτρησης το Περιστέρι, τονίζοντας πως το «κλειδί» για τη διεκδίκηση της νίκης θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού.

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο και το επόμενο. Είναι μία χρονιά που γνωρίζουμε ότι προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για μας. Άρα μέσα στην καθημερινότητα μας, σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας έχει να κάνει με τη διαχείριση της κάθε ήττας. Αφήσαμε την ήττα της Λήμνου πίσω μας και ήμασταν υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς.

Το Περιστέρι είναι μία ομάδα με ιδιαίτερα ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ και με πολύ υψηλούς και διαφορετικούς στόχους σε σχέση με μας. Είναι ξεκάθαρα το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά για μας είναι ένα ματς εντός έδρας και ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι ένα από τα «κλειδιά» της αναμέτρησης. Κάτι που δεν έγινε στο προηγούμενο ματς και μας κόστισε».

Σχετικά, με το ότι θα είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας, σημείωσε: «Το αποτέλεσμα είναι κάτι που δεν μπορείς να το προδικάσεις αλλά σε μία ομάδα που έχει έντονη επαφή με την τοπική κοινωνία, ο κόσμος και η έδρα είναι ένα πλεονέκτημα που μας αυξάνει τις πιθανότητες σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια από την άλλη μεριά, η παρουσία του κόσμου δυστυχώς δεν ευνοείται από την ώρα διεξαγωγής των αγώνων μας».

Xάρις: Συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα

Στη δυναμική του αντιπάλου αναφέρθηκε και ο Ραμόν Χάρις: «Το Περιστέρι είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και τη θυμόμαστε από την περασμένη σεζόν. Μάλιστα, έχει αποκτήσει καινούριους παίκτες, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο. Εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει να τους βάλουμε δύσκολα. Έχουν παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν πολύ καλά και έχουν και εκείνους τους παίκτες που ξέρουν πως να βάζουν την μπάλα στο καλάθι. Άρα, εμείς θα πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι σε όλο το ματς στην επιθετική μας άμυνα, πιέζοντας τους καθ’ όλη τη διάρκεια, ώστε να μην τους κάνουμε να νιώσουν άνετα».

Σχετικά με την αντίδραση που αναμένεται να βγάλει η ομάδα του μετά την ήττα στη Λήμνο, τόνισε: «Τα παιδιά, από τον πρώτο ως και τον τελευταίο συμπαίκτη μου, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα, το οποίο μου δείχνει πως όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντική είναι η νίκη για μας στο ματς με το Περιστέρι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην Basket League:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

15.45 Ρέθυμνο-Περιστέρι (Τσαρούχα-Διαμαντής-Ξενικάκης (Μαγγανάς)

15.45 Πανιώνιος -Ήφαιστος Λήμνου (Παναγιώτου-Τζαφλέρης-Τζιοπάνος (Τεφτίκης)

15.45 Προμηθέας Πάτρας-Ιωνικός Ν. (Πιτσίλκας-Κάρδαρης-Ζαχαρής (Πίγκας)

16:15 ΠΑΟΚ-Λάρισα (Αναστόπουλος Π.-Παφίλης-Αναστόπουλος Αντ. (Γκούμας)

18:15 Ηρακλής-Άρης (Σχινάς-Παπαπέτρου-Μαλαμάς (Μήτσιου)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

17.00 Λαύριο-Παναθηναϊκός (Ανδρικόπουλος-Θεονάς-Ζακεστίδης (Ορφανός Γ.)

17.00 ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου (Συμεωνίδης-Κατραχούρας-Μπίκας (Βιδάλης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News