Βαγγέλης Ζιάγκος: Δύσκολη χρονιά με θετικά δείγματα

Μπάσκετ
Βαγγέλης Ζιάγκος: Δύσκολη χρονιά με θετικά δείγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου και ο Χριστόφορος Ραζής βρέθηκαν στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Basket League…

Το νέο πρωτάθλημα της Basket League ξεκινάει και χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση του. Το Ρέθυμνο Cretan Kings εκπροσώπησαν οι Βαγγέλης Ζιάγκος και Χριστόφορος Ραζής που μίλησαν για μία δύσκολη χρονιά που ξεκινάει.

“Εμείς παρά τα σημεία των καιρών, συνεχίζουμε να δίνουμε έναν ρομαντικό τόνο στο άθλημα. Βιώνουμε την πίεση του αποτελέσματος που είναι κομμάτι της δουλειάς μας, αλλά σταθερή αξία, αφετηρία και προορισμός μας είναι το μπάσκετ να ομορφαίνει τις ζωές του κόσμου. Πέρσι είχαμε μία ιδιαίτερη χρονιά, δεν αρχίσαμε καλά αλλά κάναμε ένα ντεμαράζ στο τέλος της. Φέτος η χρονιά προμηνύεται εξίσου δύσκολη αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά”, τόνισε ο τεχνικός του Ρεθύμνου και συνέχισε: «Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς αυτής που δε θα νιώθεις ποτέ έτοιμος, πιστεύοντας πάντα ότι μπορείς το κάτι παραπάνω. Η εικόνα που έχουμε αποκτήσει, με βάση και τα πιο πρόσφατα φιλικά παιχνίδια μας, δείχνει ότι είμαστε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας.

Προφανώς και δεν πάμε στη Λήμνο για να δώσουμε το «παρών». Η διεκδίκηση της νίκης είναι ένα στοιχείο που θέλουμε να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά μας είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Η συγκεκριμένη έδρα που το μπάσκετ αποτελεί γιορτή έχει έναν παλμό που σαφώς δεν πρέπει να μας παρασύρει.

Η Λήμνος είναι μία ομάδα που αμύνεται ιδιαίτερα επιθετικά και επιδιώκει τις σκληρές επαφές, στο όριο του φάουλ. Επιθετικά οι low post καταστάσεις και η μακρινή εκτέλεση είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Εμείς πρέπει να μείνουμε στο παιχνίδι μας, με ασφαλείς και ορθολογικές κατοχές απέναντι στην αμυντική σκληρότητα και επιθετικότητα της Λήμνου και να απομονωθούμε πνευματικά και ψυχικά από τον ρυθμό μιας δυνατής έδρας».

Ο Χριστόφορος Ραζής επισήμανε:“Θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και ίσως πιο δύσκολη για την ομάδα μου. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλύτερα και να εξασφαλίσουμε πιο γρήγορα τον στόχο της παραμονής. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας για τρίτη χρονιά.

Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και γίναμε ομάδα. Από τα φιλικά ματς τα καινούρια παιδιά, που μπήκαν, πήραν μία πρώτη γεύση για το τι θα συναντήσουν και δείξαμε πως είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Είναι μία δύσκολη έδρα, με τον Ήφαιστο να έχει δείξει από πέρυσι πως στη Λήμνο είναι πολύ δυνατός. Θα είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά αν είμαστε συνεπείς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε και εφαρμόσουμε το πλάνο των προπονητών θα φύγουμε με το “διπλό”».”

Oι διαιτητές της πρεμιέρας

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των διαιτητών της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Basket League, με τους Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Τζαφλέρη να σφυρίζουν το ντέρμπι της Αθήνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και οι Καρακατσούνης, Σώμος και Ψαριανός το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι του Ρεθύμνου στη Λήμνο θα βρεθούν οι Αναστόπουλος, Πουρσανίδης και Λόρτος.

Αναλυτικά οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 1ης αγωνιστικής της Basket League:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Ν.Σαμαράς 15.45 Ήφαιστος Λ.-Ρέθυμνο Αναστόπουλος Π.-Πουρσανίδης Κ.-Λόρτος (Σαλαβός)

Καλλιθέας 15.45 ΑΕ Χολαργού (Ρόδος)-Πανιώνιος Μάνος-Διαμαντής-Ανδρικόπουλος (Ξάνθος)

Σοφία Μπεφόν 15.45 Ιωνικός Ν.-ΓΣ Κύμης (Λαύριο) Συμεωνίδης-Μαγκλογιάννης-Τσώνος (Ελευθεριάδης)

Α. Παπανδρέου 15.45 Περιστέρι-Ηρακλής Παναγιώτου-Σταματόπουλος-Καλδίρης (Ντάβαρης)

Νεάπολης Λάρ. 17.45 Λάρισα-Προμηθέας Π. Σχινάς-Μπήτης-Παντελίδης (Βαρνάς)

ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Παπαπέτρου-Τσαρούχα-Τζαφλέρης (Ντίνος)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Αλεξάνδρειο 17.45 Άρης-ΠΑΟΚ Καρακατσούνης-Σώμος-Ψαριανός (Σιμητόπουλος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News